90.000 til ungt dart-talent

90.000 til ungt dart-talent

15-årige Lucas fra DK26 i Hvidovre til VM i Japan

Lucas Christensen, der spiller for DK26 i Hvidovre, drager nu til VM i Japan med juniorlandsholdet i dart. Med sig i tasken har det 15-årige stortalent - ud over medaljedrømme - også et stort bundt japanske yen fra sponsor “Kejserindens Gryder”.

Det store greb skulle i brug, da Lucas Christensen fik overrakt sponsorpengene fra sin hovedsponsor, denne cateringvirksomhed i Albertslund. De 5.000 danske kroner, som sponsoratet lød på, var nemlig blevet vekslet til 90.000 japanske yen fordelt på 1000- og 5000-sedler.

På trods af at han kun har spillet dart i to år, så er 15-årige Lucas Christensen et af de helt store lovende talenter inde for dartverdenen herhjemme. I begyndelsen af september fik Lucas både guld- og sølvmedaljer med hjem fra et stævne i Aalborg.

- Mange af mine kammerater synes, det er lidt mærkeligt, at jeg spiller dart, men jeg plejer at sige til dem, at jeg aldrig ville have mulighed for at komme til VM med eksempelvis fodbold, som jeg også spiller, fortæller Lucas Christensen.

Fra begyndelsen har der været opmærksomhed omkring det talent, Lucas er. Allerede det første år som juniorspiller blev han udtaget til landsholdet, og ved hjælp af flere timers træning hver eneste dag - enten i klubben DK26 i Hvidovre - er det altså lykkes den 15-årige dreng at kæmpe sig op til at få en plads blandt de fire juniorer, der skal til Japan.

- Og jeg havde jo lovet, at der ville falde et større sponsorat af, hvis han kvalificerede sig, lyder det fra Lone Larsen, indehaver af “Kejserindens Gryder”.

Ved VM i Kobe i Japan stiller Lucas op i både single, mix og double. Spurgt ind til ambitionerne for turneringen lyder det ydmyge svar fra Lucas, at en top fem-placering vil være dejlig. Men efter en kort tænkepause lyder det fra det 15-årige talent: - Selvfølgelig drømmer jeg om en medalje!

menu
menu