Ældre i Hvidovre skåler for Valdemarsdag

Ældre i Hvidovre skåler for Valdemarsdag

Traditionen tro vil de ældre på plejecentrene Strandmarkshave, Torndalshave, Dybenskærhave, Krogstenshave og Svendebjerghave fejre Valdemarsdag med nyopgravede kartofler og snaps. Aalborg Akvavit bidrager igen til den gode smag og stemning ved at donere 1.650 flasker Aalborg Export Akvavit som ledsager til dagens ret. I år har Bladkompagniet tilsluttet sig som ny samarbejdspartner på den festlige dag og er med til at distribuere de gode varer til omkring 700 tilmeldte plejehjem i Danmark.

Valdemarsdag er dagen, hvor Dannebrog i 1219 dalede ned fra himlen til Kong Valdemar. Dette fejres hvert år den 15. juni. Denne dato falder også midt i sæsonen for nye danske kartofler. Derfor fejrer Strandmarkshave, Torndalshave, Dybenskærhave, Krogstenshave, Svendebjerghave og de ældre dagen med nye danske frilandskartofler og dertilhørende snaps. Idéen til festlighederne stammer fra en pårørende, som én gang om året tog nye danske kartofler med til sin mand på plejehjemmet. Det er siden år 2000 blevet til en årlig begivenhed koordineret af Danmarks Kartoffel Råd.

- Der er lagt op til hygge, når de ældre på plejecentre i Hvidovre i år sætter sig til bords for at nyde danskernes yndlingsspise. Igen i år hjælper Aalborg Akvavit den gode måltidsoplevelse på vej ved at donere skænken til dagens ret. Vi vil gerne være med til at hylde valdemarsdag og de gode stunder, som opstår, når man mødes over en bid mad og akvavit. Vi har valgt at bidrage med netop Aalborg Export Akvavit, fordi det er en gylden og lettilgængelig akvavit med en afrunding af sherry. Det giver prikken over i’et til de nye kartofler og det gode selskab, siger Claus Toftkjær, Marketingschef hos Aalborg Akvavit.

Bladkompagniet, som er en del af Danske Dagblades Distributionsnet, Danmarks næststørste distributionsselskab med et netværk bestående af flere end 3.500 bude, har i år fået æren af at være med til, at de i alt 1.850 flasker Aalborg Export Akvavit kommer godt frem til de omkring 700 tilmeldte plejecentre.

- Det er en rigtig sjov tradition, som vi med glæde støtter op om. Vores omdelere er ikke kun med til at transportere snapsen, men de løser også den logistiske udfordring der er, når 1.850 flasker snaps skal fordeles til plejecentre i alle størrelser, fortæller Jesper Nielsen, Adm. Direktør i Bladkompagniet.

jhg

jhg

menu
menu