Afslør den hemmelige agent på Vestvolden!

Afslør den hemmelige agent på Vestvolden!

På søndag den 24. september skrues tiden tilbage til 1917 og Vestvolden bliver forvandlet til en livlig soldaterlejr. Her kan børn i alderen 5 til 12 år deltage i det spændende rollespil ”Den hemmelige agent”.

Der foregår noget mistænkeligt på Vestvolden søndag d. 24. september! De danske soldater har fanget en tysk spion, og det er nu rollespilsdeltagernes opgave at afsløre den hemmelige agent, der lusker rundt på Vestvolden.

Undervejs i spillet vil deltagerne blive udsat for sjove og spændende prøver på Vestvolden, som for eksempel rappelling ned af en kaponiere, kodetydning, forhindringsbane og meget mere. Undervejs kan man møde både en korrupt kaptajn, den tyske fange og et væld af soldater.

Museumsinspektør Mikkel Knudsen fra Forstadsmuseet siger: ”Vi ønsker at fodre børnenes fantasi og give dem en fænomenal oplevelse her på Vestvolden. Aktiviteterne vil både udfordre fysikken og hovedet”.

Mikkel Knudsen fortæller, at spillet varer godt og vel en times tid, og der er løbende start mellem kl. 10 og 14, hvor det er sidste chance for at deltage. Det er gratis at være med, og spillet begynder ved den røde barak, der ligger 150 meter nord for bunden af Avedøre Tværvej i Hvidovre.

Spillet foregår i terrænet så husk praktisk fodtøj. ”Den hemmelige agent” er arrangeret af: Brøndby Produktionshøjskole, Forstadsmuseet, God fritid til alle, Hvidovre Bibliotekerne, og Quark Naturenter.

Guidede ture både til bens og på cykel

Er du interesseret i Vestvoldens historie og frisk på en cykeltur, er der mulighed for at tage på en spændende guidet tur langs volden med museumsinspektør Lisbeth Hollensen fra Forstadsmuseet. Turen begynder ved Vestvolden syd for cykel- og gangbroen over Roskildevej kl. 11, og turen varer to timer. På turen vil du bl.a. opleve normalt utilgængelige bygninger som Vibeholm Batteri og Glostrup Militærstation. Turen går også forbi det store røde artillerimagasin, der er det eneste bevarede af sin slags på Vestvolden. Turen slutter ved den røde barak i Avedøre og er gratis. Husk din cykel.

Kan du ikke få nok af Vestvoldens historie, er der i forlængelse af cykelturen mulighed for, at komme med på rundvisning i andre af de imponerende bygninger på Vestvolden. Det er Hvidovre Lokalhistoriske Selskab der arrangerer. Turen starter ved den røde barak kl. 13.

Der er mulighed for at købe let forplejning ved den røde barak, hvor der også er toiletter.

menu
menu