Aktive unger i Avedøre

Aktive unger i Avedøre

Henover weekenden var næsten 200 glade børn og voksne forbi DUI - LEG og VIRKEs årlige aktivitetsfestival. Den over 100 år gamle børne-, unge- og familieorganisation afholder hvert år et stort landsdækkende arrangement, hvor afdelinger fra hele landet byder ind med forskellige sjove og iderige børneaktiviteter

I år stod DUI Avedøre og DUI Rødovre for festivalen, der var foregik i Hvidovre Ungdomsskoles lokaler - og aktiviteterne blev sat i gang af Hvidovres socialdemokratiske borgmester, Helle Adelborg. Knap havde borgmesterens velkomstrøst lagt sig, førend glade og spændte børn kunne kaste sig over de mange tilbudte aktiviteter – der blandt andet bød på cirkus-træning, træværksted og bålhygge.

Vellykket weekend

- Det er gået udover al forventning, fortæller en tilfreds formand for DUI Avedøre, Jesper Clausson.

- Vi har haft en weekend med vellykkede aktiviteter og glade børn og voksne. Aktiviteterne har ramt plet og vi håber alle er taget herfra med en rigtig god oplevelse. Hvidovre Ungdomsskole har vist sig som den perfekte ramme om vores arrangement, konstaterer en tilfreds lokalformand.

Udover de mange deltagende DUI’ere var der åbent hus for nysgerrige sjæle. Lørdag var således åben for ikke-medlemmer, der kunne få et indblik i de mange forskellige DUI-aktiviteter.

- Op til weekenden har vi delt materiale ud omkring vores åbent hus, og vi oplevede kun positive tilbagemeldinger. Alligevel er vi overraskede over de mange besøgende udefra. Det er virkelig fedt at se, hvordan så mange er interesserede i det fællesskab DUI kan tilbyde.

Verdensmål i fokus

Udover ren sjov og ballade, var der også tid til et lidt mere seriøst indspark. I 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på et FN topmøde en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. Verdensmålene trådte i kraft den 1. Januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og vores alle sammens jord.

I den anledning blev både børn og voksne under Aktivitetsfestivalen opfordret til at deltage i en Verdensmålsturnering; en fodboldleg, hvor hvert hold repræsenterede et specifikt verdensmål.

- Turneringen var en fin anledning til at få talt om de vigtige Verdensmål. Indenfor DUI arbejder vi aktivt med målene, og det her er en god måde at få inddraget og fortalt børnene om bæredygtighed, klima og solidaritet, slutter Jesper Clausson.

Det var holdet bag FN’s 13. verdensmål, der er klimaindsats, der blev kåret som det vigtigste verdensmål.

Har du lyst til at være en del af DUI har både Avedøre og Rødovre aktiviteter hver uge, hvor ikke-medlemmer kan deltage.

gfghdfrg

gfghdfrg

menu
menu