Alice Bech bliver 70 år

Alice Bech bliver 70 år

"Maskinmester", lyttende og troværdig. Alice Bech, central i Hvidovrelisten og for familie og venner, fylder rundt på onsdag

I morgen, onsdag den 12. juli fylder mangeårig Hvidovreborger og sekretær i Hvidovrelisten, Alice Bech, 70 år.

Alice Bech har nu, som de sidste 16 år haft en central rolle i Hvidovrelisten, hvor hun med et kærligt glimt i øjet bliver beskrevet som "maskinmesteren". Alice Bech sørger blandt meget andet for kommunikation, sammenbinding af løse ender og ikke mindst aftaler og planer.

I det hele taget har Alice Bech et stort organisatorisk talent, hvilket må ses som en naturlig forlængelse af hendes personlige integritet. Konsistens og ordentlighed er noget, der kendetegner Alice Bech, hvilket også kan ses i hendes uddannelses- og arbejdsliv.

Alice Bech er uddannet folkeskolelærer, men videreuddannede sig i idræt ved Københavns Universitet. Efter ansættelse i folkeskolen og senere på Hellerup Seminarium fortsatte hun således i 38 år som lærer i fysiologi og idræt på Skodsborg Fysioterapiskole. Hun møder stadig, med stor glæde, tidligere elever fra skolen.

Første kvindelige landsholdsleder

Alice Bech har hele sit liv haft en stor interesse for fysisk aktivitet og i fritiden har især de særlige udfordringer ved orienteringsløb været en elsket aktivitet. I 1975 fik hun således sin landsholdsdebut ved De nordiske Mesterskaber.

Efter landsholdstiden sagde hun - på opfordring af de kvindelige eliteløbere - ja til at blive den første kvindelige landsholdsleder.

Det er dog ikke kun på det sportslige område, at Alice Bech er aktiv. Hun studerer fransk og går til pilates i aftenskolen, hun cykler og løber fra hjemmet, og hun dyrker skiløb om vinteren. I det seneste orienteringsløb blev i øvrigt hun nr. 1 i sin aldersklasse.

Ud over at passe huset og haven på Søbyvej i 40 år er Alice Bech stadig en særdeles aktiv og helt uundværlig partner for Arne Bech. Sidstnævnte præsenterer i øvrigt altid hustruen med de fine ord "mit livs kærlighed". Kærligheden kan de to fejre med guldbryllup i næste måned.

Alice Bech er et menneske med mange kvaliteter. Hun er en god lytter, og med sit venlige, troværdige og ikke mindst imødekommende væsen har hun haft stor betydning for både indhold og form i Hvidovrelisten. Lige siden Hvidovrelistens start i 2001 har hun som brobygger med stor flid og respekt haft en afgørende rolle for den stærke og tillidsfyldte udvikling i den lokale liste H.

Fødselsdagen bliver fejret med den nærmeste familie i det sommervarme Sydfrankrig.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>key

Alice Bech

Alice Bech

menu
menu