Amerika under Trump

Amerika under Trump

Foredrag i Medborgersalen torsdag den 26. oktober med USA-korrespondent og chefredaktør Annegrethe Rasmussen

Hvidovre Kulturråd inviterer til foredrag med USA-korrespondent og chefredaktør Annegrethe Rasmussen, som vil tage jer med ind i amerikansk politik og livet i USA.

Donald J. Trump blev indsat som USA’s 45. præsident i januar 2017. Lige siden har hans præsidentskab sendt rystelser gennem det internationale politiske system, og statsledere over hele verden har skullet vænne sig til hans særlige kommunikationsstil med bombastiske udsagn oftest gennem det sociale medie, Twitter.

Men Trump er andet og mere end kommunikation. Valget af ham fortæller også en historie om et USA, der er mere søgende og splittet end nogensinde før i moderne tid. På den ene side står et i stigende grad multikulturelt og højteknologisk Amerika, der over de sidste år har godkendt homoægteskaber og i stigende grad er præget af diversitet og indvandring - flere og flere stater godkender også brug af marihuana og færre unge amerikanere anser religion som en afgørende faktor i samfundet.

På den anden side findes der en dyb længsel i den ældre og hvide amerikanske vælgerbefolkning efter forestillingen om fortiden, hvor mor stod i køkkenet og lavede homefried chicken and apple pie, og far gik på arbejde. Hvor alle var medlem af en kirke, som var det sted, børnene kunne få vafler og pandekager i menighedshuset søndag morgen, mens de voksne lyttede til præsten, og hvor et ægteskab var en kristen forening mellem mand og kvinde. Denne gruppe af amerikanere er også vrede over mistede arbejdspladser og anser såvel globalisering som indvandring som en trussel - ikke en mulighed.

Resultatet er et splittet Amerika. Trump vandt valget, men hans modstander, demokraten Hillary Clinton fik tre millioner flere stemmer. De store byer og øst- og vestkysten er i stigende grad venstreorienterede eller liberale, som man siger i USA. På landet er man i stigende grad højreorienterede enten republikanske eller oprørske som i Teaparty-bevægelsen, der i høj grad banede vejen for valget af Trump. USA-korrespondent og chefredaktør Annegrethe Rasmussen har boet og arbejdet for en lang række danske medier i den amerikanske hovedstad siden 2008.

Hun har skrevet bogen, “USA’s Udfordringer” (2012 og 2016 - sammen med Peter-Christian Brøndum), der er den mest brugte undervisningsbog om Amerika i den danske gymnasieskole. I hendes foredrag vil hun fortælle om amerikansk politik og livet i USA. Hun vil fortælle om amerikanerne, der på mange måder er anderledes end vi danskere måske tror, og om livet i Washington D.C. samt om udfordringer og glæder ved livet som korrespondent over hele USA.

Foredraget foregår i Hvidovre Medborgersal, torsdag den 26. oktober. Foredraget starter kl. 19.00 og varer til kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 18.30. Billetter kan købes via Billetlugen.dk eller Hovedbiblioteket.

menu
menu