Amins skilt er ikke ulovligt - endnu

Amins skilt er ikke ulovligt - endnu

Hvidovre Kommune har udstedt påbud om at skiltet skal fjernes, men Amin Jensen har klaget over belsutningen og det kan betyde, at han må beholde det indtil videre

Amin Jensens skilt er godt nok dømt ude af et flertal af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, men han har ret til at klage over beslutningen, og frem til der falder endelig afgørelse i sagen, er hans skilt ikke nødvendigvis ulovligt.

Det er meldingen fra Hvidovre Kommunes Center for Plan og Miljø.

Debatten, der som vanligt er ophedet på de sociale medier, har ellers svinget som et pendul mellem, om Amin Jensen skilt var ulovligt eller ej, og om hans beslutning om at lade skiltet stå tændt er moralsk forkasteligt eller ej - når han nu har fået et kommunalt påbud om at fjerne skiltet.

Men intet i denne verden er som bekendt sort eller hvidt. For Amin Jensen har, i følge Hvidovre Kommune, klaget til Planklagenævnet den 26. september over den kommunale beslutning. Og Planklagenævnet har en behandlingstid på mellem 6 og 12 måneder. Der kan dog også være en politianmeldelse på trapperne fra Hvidovre Kommunes side.

Må han så i den periode have skiltet tændt?

- Amin Jensen har fået en frist indtil den 19. oktober til at efterkomme kommunens afgørelse i påbuddet. Er kommunens påbud ikke efterkommet efter denne dato, vil kommunen kontakte Planklagenævnet, for at konstatere, om sagen har opsættende virkning. Det vil sige, at han kan have sit skilt opsat, indtil der træffes afgørelse i Planklagenævnet. Omvendt, hvis Planklagenævnet ikke har meddelt opsættende virkning, vil kommunen politianmelde Amin Jensen, lyder det fra Centerchef for Plan og Miljø Anja Whittard Dalberg.

Hun tilføjer, at det ikke er afgørende, om skiltet er tændt eller ej. Det er den fysiske tilstedeværelse af skiltet, der er afgørende.

Amin Jensen, der efter den politiske afgørelse har kundgjort, at han stiller op til kommunalvalget udtaler til BT, at han agter at lade skiltet stå tændt indtil videre.

- Det er vel meget almindeligt, at man kører linjen helt ud, sagde han til avisen i sidste uge.

Som det også har været fremme i blandt andet TV2 Lorry fik Amin Jensen først besked fra Hvidovre Kommune om den politiske beslutning efter 20 dage. Referatet fra det politiske møde blev imidlertid offentliggjort allerede dagen efter mødet, og derfor kunne flere medier, herunder Hvidovre Avis, skrive om den politiske beslutning.

key

menu
menu