Avedøre Skole fejrede sprog

Avedøre Skole fejrede sprog

1.-9. klasse fejrede Den Eroupæiske Sprogdag

27 forskellige sprog.

Mindst så mange forskellige sprog tales der af eleverne på Avedøre Skole. Og det blev tirsdag i den forløbne uge fejret på skolen da det var Den Europæiske Sprogdag. Det er anden gang, at Avedøre Skole fejrer Den Europæiske Sprogdag og elever på kryds og tværs af årgange løste sproglige opgaver, der alle havde det til fælles, at der skulle arbejdes med forskellige europæiske sprog.

- Eleverne er delt op, så dem fra 1.-5. klassetrin laver de samme opgaver og dem fra 6.-9. klassetrin laver opgaver, der passer til deres niveau. Opgaverne kan både handle om fysisk bevægelse eller om stillesidende opgaveløsning. Alle opgaverne har dog udgangspunkt i tysk eller engelsk og det kan være sange, slang, ordklasser eller f.eks. tal, fortæller Inge Fotel Alfredsen, der er engelsklærer på Avedøre Skole og en af i alt tre lærere, der står for sprogfejringen på Avedøre Skole.

Ud over de førnævnte opgaver har skolen sideløbende udskrevet en konkurrence om, hvilken klasse, der bliver talt flest sprog i. Resultatet var ikke opgjort endeligt, da Hvidovre Avis var forbi, men foreløbig havde det vist sig, at der bliver talt hele 27 forskellige sprog på skolen.

- Og det er ikke engang alle klasser, der har svaret endnu, siger Inge Fotel Alfredsen.

For Inge Fotel Alfredsen og de andre lærere bag arrangementet handler det dog ikke kun om, hvor mange sprog, der tales på skolen, men i lige så høj grad om, at synliggøre sprog så eleverne får en erkendelse af, at mange sprog mindre om hinanden og sprog hænger sammen med kultur.

- Vi gør det, fordi det der er vigtigt i sprogundervisningen er, at man kan trække på andre sprog, når man skal lære et nyt sprog. Så vi vil gerne synliggøre, at det kan være en fordel at kunne flere sprog, siger Inge Fotel Alfredsen.

21 poster

Rundt om et stort bord i et af Avedøre Skoles huse sidder en gruppe elever og skal finde billedkort med tegninger der starter med bestemte bogstaver - hvis man altså siger ordet på engelsk. En dreng skal finde et ord med p og peger på et billede med pommes frites. Men pommes frites hedder chips på engelsk, så han får ikke kortet.

- Vi vil netop gerne have at de gætter, for på den måde kan man tage viden med sig, som man har fra et andet sprog - og nogle gange virker det, siger Britta Hansen, der er tysklærer på skolen.

Hun tilføjer, at en anden god ting ved dagen er, at eleverne får hørt en masse ord på sprog, som de ikke nødvendigvis allerede bliver undervist i.

- Det er et forsøg på at vise, at alle kan være med, og at det er noget med at turde, fordi rigtig mange ord er de samme på forskellige sprog. Så man må gerne prøve at kaste sig lidt ud i det, siger hun.

key

Logoet for Den Europæsike Sprogdag her tegnet op. Nu mangler der bare alle de sprog, som skolens elever kan tale.

Logoet for Den Europæsike Sprogdag her tegnet op. Nu mangler der bare alle de sprog, som skolens elever kan tale.

Das handy! Mobiltelefon på tysk

Das handy! Mobiltelefon på tysk

menu
menu