Beboere venter stadig

Beboere venter stadig

Beboer i Frihedens Boligselskab undrer sig over manglende strukturering af renoveringen og boligblokkene

“Dørene er ikke låst”, skrev Johnny Andersen den 5. april 2017 i en sms til KAB, da han kom hjem fra arbejde og kunne konstatere, at håndværkere havde efterladt hans hjem åbent.

Johnny Andersen fik straks en besked om, at der ville blive taget hånd om det, men allerede dagen efter var den gal igen. Der var det bare naboens dør, der var ulåst. Eller, faktisk hang nøglen i naboens dør.

Johnny Andersen er et venligt og tålmodigt menneske, men efter gentagne forsinkelser og manglende overholdelse af aftaler, undrer han sig stilfærdigt over, at renoveringen af Frihedens Boligselskab ikke forløber mere struktureret og med bedre fokus på beboerne i bebyggelserne.

- Jeg har selv været i branchen, så jeg ved godt, at man skal tåle lidt, men der er bare så mange eksempler på, at det ikke bliver håndteret ordentligt. Hvorfor er der f.eks. ikke en pladsmand, der sikrer, at der er styr på byggepladsen, når håndværkerne går hjem? Det er altså beboerne, der betaler for det her, siger Johnny Andersen.

Ulåst stillads

Han beskriver et eksempel, hvor et stillads ikke blev tyveriskikret og aflåst. Det påpegede Johnny Andersen i en hel uge. Så gav han op. Der er eksempler på, at politiet har måtte tilkaldes, fordi der er begået indbrud via stilladser.

En anden tilbagevendende problemstilling er, at beboerne bliver varslet om, at der kommer håndværkere på en bestemt dato. Og som tidligere beskrevet her i Hvidovre Avis, er Johnny Andersen ikke den eneste beboer, der har haft den oplevelse.

- Jeg har selv gået på en byggeplads, så jeg er helt med på, at der er gener, der ikke kan undgås, men hvorfor dog ikke bare sætte en sms-kæde i gang, der kan fortælle beboerne, hvornår der kommer håndværkere - og hvornår de ikke kan komme alligevel, siger Johnny Andersen.

Selv er han også blevet bedt om at tømme sin altan til en bestemt dato. Det gjorde han, men håndværkerne kom bare ikke den aftalte dag.

- Jeg kan godt skrive under på, at det her arbejde er dårligt struktureret. Vi er gået fra slot til skrot, og man må jo bare konkludere, at hvis det skal gøres på den her måde, så er der simpelthen sat for lidt penge af til det, siger han.

Johnny Andersen har siden sin første sms til KAB’s koordinator mellem beboere og bygherre fået færdiggjort sin lejlighed. Eller, på papiret er den i hvert fald færdiggjort, der mangler bare lige de sidste detaljer og småreparationer.

- Jeg har boet her i ca. 25 år og har lagt en del kræfter i at gøre min lejlighed pæn, så som beboer er det da ret svært at forstå, at finishen lissom' mangler, siger Johnny Andersen og viser rundt i lejligheden, hvor han i lighed med andre beboere, som Hvidovre Avis har talt med, kan fremvise en lang række lappeløsninger, manglende færdiggørelser og direkte dårligt håndværk.

Nye døre...

Med tankerne på de indledende problemer med at håndværkerne ikke fik låst dørene efter sig, har Johnny Andersen mere end almindelig svært ved at se fornuften i igen at skulle udlevere en af sine nøgler til hans nye dør.

- Det er jo ikke meget værd at få nye døre og nøgler, hvis der er nogen, der kommer til at glemme dem i dørene igen. Så det frygter jeg da, at de vil bede om, lyder det fra Johnny Andersen.

Omvendt får Johnny Andersen heller ikke udbedret de sidste mangler, før håndværkerne har adgang til lejligheden

- Som beboer får man en følelse af, at de gør hvad de kan for at genere, og jeg kan da ikke lade være med at tænke, at hvis vi nu havde været husejere, så var vi aldrig blevet behandlet sådan her, siger han.

Han understreger igen, at han er med på, at man skal kunne tåle noget under sådan en stor renovering, som der her er tale om, men samlet set begynder han at være udmattet.

- Jeg har boet her i 25 år, og jeg har været glad for at bo her, men mange bække små gør, at jeg er ved at være træt, siger han.

For Johnny Andersen og andre beboere, der til daglig arbejder som håndværkere, har det desuden vist sig at blive sværere og sværere at bo i bebyggelsen.

- Efterhånden er der jo også kun plads til små biler på p-pladserne, og det betyder, at beboersammensætningen bliver anderledes end den er nu, hvor vi er blandet. Det er simpelthen svært at finde en ordentlig p-plads, hvis man har sin bil med værktøj mm. med sig hjem, siger han.

Ude på badeværelset viser han, hvordan der er lappet huller i fliserne og hvordan spejlet står på vasken.

- Det har stået der i månedsvis, siger han og trækker på skuldrene.

Hvidovre Avis har spurgt KAB, om man er tilfreds med bygherres strukturering af arbejdet. Det har ikke været muligt at få svar i denne uge, men Hvidovre Avis følger op på sagen i næste uges avis.

key

Johnny Andersen har ikke fået fejeliste foran sin dør. Det har naboen derimod.

Johnny Andersen har ikke fået fejeliste foran sin dør. Det har naboen derimod.

menu
menu