Begge curlinghold skal til OL

Begge curlinghold skal til OL

Både kvinde- og herrecurlinghold er nu sikre på OL-deltagelse

Søndag var en ekstraordinær god dag for dansk curling - og i særdeleshed for Hvidovres herrecurlinghold og kvindeholdet, der er et blandet Gentofte-Hvidovrehold.

Med to spektakulære kampe, hvor der blev spillet med stor præcision til den sidste sten blev sat, lykkedes det nemlig begge hold at vinde deres kampe og dermed kvalificere til sig til vinter OL 2018 i februar i Pyeongchang, Sydkorea.

På kvindesiden lykkedes det Team Madeleine Dupont at kvalificere sig søndag formiddag i en dramatisk kamp, hvor holdet måtte ud i en ekstra ende mod Italien. Slutresultatet blev således 5-4 til Team Dupont og sejren udløste hulkende glæde fra kvinderne.

Skipper Madeleine Dupont og resten af holdet har da også har været igennem en endog meget hård periode siden holdets tidligere skipper, Lene Nielsen og to andre af holdets spillere, stoppede karrieren efter en ærgerlig sidsteplads ved VM i april. Madeleine Dupont og hendes søster Denise stod derfra uden hverken hold eller støtte fra Team Danmark, men valgte alligevel at tage kampen op.

På herresiden var Team Stjerne, med skipper Rasmus Stjerne i front, oppe imod det tjekkiske hold. Det danske hold spillede en kontrolleret, men alligevel spændende kamp, der holdt tilskuerne spændte helt til sidste sten. Med stillingen på 3-2 til Danmark holdt Rasmus Stjerne hovedet koldt og satte den sidste sten med perfekt præcision, så holdet kunne fejre en sejr på 4-2.

Også Team Stjerne har forud for kvalificeringen til OL været igennem modgang, da holdet rykkede fra B-rækken til C-rækken. Selvtilliden manglede imidlertid ikke, og Rasmus Stjerne og hans hold har således arbejdet målrettet og med stor tro på OL-projektet, der nu er realiseret.key

menu
menu