Bevæbnet med Vinger

Bevæbnet med Vinger

Om det lyse og om det mørke

Michael Strunges forfatterskab rummer universelle følelser, hvad enten du så er fra Hvidovre, Amager eller et andet sted i Danmark. Det er stor poesi. Om 50 år vil vi læse ham endnu.

Sådan siger Tomas Lagermand Lundme, der i samarbejde med Hillerød Bibliotek og med støtte fra Statens Kunstfond har skabt udstillingen, som i januar måned kan ses på Hovedbiblioteket.

Michael Strunge var vestegnsdreng og verdensborger, og han blev toneangivende for 80’er-generationens litterære scene. Han sprang ud af vinduet en skæbnesvanger forårsdag i 1986, men hvis han ikke selv kunne flyve, kunne hans digte det.

De har langt overlevet ham selv, ligesom der stadig i dag er liv i myterne og historierne om ham. Med sin markante litterære fremtoning og personlige ikonografi skabte Michael Strunge bevidstheden om 1980’ernes samfundsnære lyrik.

I dag finder både yngre og ældre læsere stadig vej til hans poesi, og blandt samtidens generationer af digtere og kunstnere står Strunges forfatterskab fortsat stærkt som en uudtømmelig brønd af inspiration.

Derfor giver det ikke mening at spørge om Michael Strunge stadig er relevant at læse i dag. Derimod er det interessant at spørge, hvordan man kan læse ham i dag. Findes der andre måder at få indsigt i hans liv og poesi end gennem dentraditionelle læsning?

Det prøver udstillingen at give et bud på ved at vise værker og tekster af 15 af samtidens billedkunstnere, forfattere, musikere og filmmagere, som åbner op for nye læsninger af Michael Strunges liv og digtning.

Udstillingen er bygget op som en visuel fortælling i både tekst, billeder, film og installation, som kan opleves mellem bøger og reoler i biblioteket og i bibliotekets udstillingsrum.

Bevæbnet med Vinger kan ses frem til 30. januar i Hovedbibliotekets åbningstid.

menu
menu