Bredt repertoire og velbesøgte forestillinger

Bredt repertoire og velbesøgte forestillinger

I teaterhuset på Høvedstensvej 49 er der det sidste år afviklet i alt 69 forestillinger og 16 forskellige arrangementer med samlet godt 7.300 betalende gæster

Teater Vestvolden har netop sendt sit regnskab for regnskabsåret 2016/2017 samt sin årsrapport, der beskriver teaterets aktiviteter, til kommunen.

Årets resultat for sæsonen 2016/2017 viser et overskud på 54.609 kr. - og teatrets egenkapital var pr. 30. juni 2017 på 458.862 kr. Teatret har opnået besøg af samlet 7.300 publikummer til de i alt 85 opførte stationære forestillinger og arrangementer.

På turne har Teater Vestvolden præsenteret sine forestillinger for cirka 5.000 publikummer.

Bredt repertoire

I årsberetningen kan man blandt andet læse, at Stephan Pollner har præsenteret sin 5. sæson som kunstnerisk og daglig leder:

- Repertoiret denne sæson bestod af følgende Teater forestillinger:

Egnsspillet “Stemmer fra Hvidovre”. En genopsætning af danse og familieforestillingen “TAYNIKMA - skyggens vilje”. En genopsætning af Teatrets store succes fra 2013 "Et mærkeligt skib".

Og skabelsen af en helt ny teaterproduktion i samarbejde med det lille teater “Hils Din Mor”. Svenske Lukas Moodyssons kultfilm fra 1998 “Fucking Åmål” blev for første gang sat på scenen i Danmark. Forestillingen “Fucking Åmål” blev præsenteret på aprilfestivalen i Sønderborg, men havde først stationær Danmarks premiere på Teater Vestvolden i sidste måned.

Udover nævnte teaterproduktioner, fortsatte teatret med at præsentere deres populære stand up aftener, “Teater Vestvoldens jule variete”, samt kultursalonen “Stjernestunder” som er en tilbagevendende programrække, der præsenterer nogle af de største personligheder inden for dansk kunst- og kulturliv.

Med det valgte stationære repertoire for sæson 16/17, skabte Teatret igen stor interesse hos skoler over hele Sjælland og ikke mindst hos det lokale publikum.

I teaterhuset på Høvedstensvej 49 blev der afviklet i alt 69 forestillinger og 16 forskellige arrangementer med samlet godt 7.300 betalende gæster.

På egnspillet “Stemmer fra Hvidovre” valgte teatret at invitere Hvidovres borgerne gratis i teatret ved fremvisning af gyldigt sygesikringskort. Egnspillet havde en belægningsprocent på 96 procent.

Teatret på turne

I Teaterbusserne blev der præsenteret to forestillinger, “Chappers rumrejse” og “Taxa fortællinger”.

Begge titler solgte tilsammen 83 forestillinger på turne i hele Danmark i sæson 16/17.

Teater Vestvolden har de sidste fem år fået ros og anderkendelse for at turde gå anderledes til værks med deres forestillinger. Vi kalder det Teater med et twist.

Egnsspillet “Stemmer fra Hvidovre”, gik derfor også anderledes veje, end set tidligere til stor interesse og nysgerrighed for de mange frivillige medvirkende og ikke mindst Hvidovres publikum. Udover en professionel stab bestående af scenograf, teknikere, én skuespiller og instruktør blev egnsspillet skabt med udgangspunkt i de frivilliges egne historier, improvisationer og oplevelser med at bo og leve i Hvidovre. Teatret flyttede ud på gaden og publikum blev fragtet rundt i et tivoli tog. Det var et meget krævende, men også rigtig spændende og sjovt stykke arbejde som bragte rigtig mange nye frivillige aktører ned på deres lokale teater.

Bedste forestilling

Teatret har igen været omtalt i diverse lokale samt nationale medier, og været synligt tilstede ved både små og store arrangementer, lokalt i Hvidovre, som eksempelvis i forbindelse med Stafet for Livet og kommunens Sankt Hans arrangement ved Rebæk Sø.

Teatret indgik i sæson 2013 et tæt og rigtig godt samarbejde med Kultur- og Fritidsafdelingen i kommunen omkring teatrets initiativ Hvidovre Dramaskole. Teatret har igen oplevet stor interesse og tilmelding fra Hvidovres børn og unge, som helt selvfølgeligt medvirkede og var en stor del af omtalte egnsspil “Stemmer fra Hvidovre”.

Teatrets nye varierede udbud af både arrangementer og kvalitets teater med et twist for alle fra 1½ til 99 år, har i den grad båret frugt.

Teatret kunne gå på sommerferie 10. juli 2017 med et forsalg på intet mindre end 3.600 antal forudbestilte billetter til forestillingen “Fucking Åmål”, og på den baggrund er der åbnet for dels en ekstra spilleperiode, dels ekstra forestillinger i den første spilleperiode.

Teaterportalen CPH Culture som anmelder det meste teater i København og omegn, valgte i juni at nominere Teater Vestvoldens genopsætning af “Et Mærkeligt skib” til bedste børne og ungdoms forestilling i sæson 2016/2017.

red

Årets egnsspil ”Stemmer fra Hvidovre” havde stor succes.

Årets egnsspil ”Stemmer fra Hvidovre” havde stor succes.

Der er arrangeret længere spilleperioden for den kommende forestilling Fucking Åmål

Der er arrangeret længere spilleperioden for den kommende forestilling Fucking Åmål

menu
menu