Byttede sølv om til guld

Byttede sølv om til guld

Hvidovre Roklubs Thomas Jensen satte en umodståelig spurt ind og detroniserede mesteren

RONING:Hvidovre Roklub vandt både sølv- og guldmedalje ved danmarksmesterskaberne i indendørsroning. Selv om det er koldt og blæsende udendørs, så ligger Hvidovre Roklubs unge roere ikke stille. Det træner flittigt flere gange om ugen i ergometerroning (romaskiner). I forrige weekend stillede 5 ungdomsroere til start ved de danske mesterskaber i Gladsaxe Sportshal, og der blev opnået flotte resultater.

Hvidovre Roklubs stærkeste kort, Thomas Jensen, skulle ro junior B 17 år over en 2000 meter distance. Han skulle forsvare sin sølvmedalje fra sidste år, så han var placeret helt fremme i forreste linie på ergometer nummer 2, og ved sin venstre side havde han sin sværeste konkurrent fra Holstebro som forsvarende mester. Begge roere lagde ud i et højt tempo med Thomas Jensen i spidsen. De skilte sig ret hurtigt ud fra de øvrige 20 deltagere, og Thomas Jensen måtte kæmpe hårdt for at holde føringen. Efter 1000 meters roning kom angrebet fra Holstebro, og Thomas måtte se sig passeret med bare 4 meter. Den stilling holdt helt frem til 1750 meter, hvor Thomas Jensen satte en helt fantastisk spurt ind. Roeren fra Holstebro kunne ikke svare igen på den spurt, så hvidovreroeren strøg forbi og først i mål efter 2000 meters roning. Guld til Thomas Jensenog Hvidovre Roklub.

Hos pigerne skulle Solveig M. Lindelof forsvare sin guldmedalje fra sidste år i pige junior 13 år, hvor der var 15 deltagere til start. Her roede pigerne 3 minutter om kap, og Solveig Lindelof måtte efter et hårdt løb se sig slået med sølle 4 meter. Hun roede 763 meter, men en stærk pige fra Færøerne roede lige 4 meter mere. Men en flot og velfortjent sølvmedalje.

I junior B drenge 16 år var der 20 deltagere til start, og her roede man den fulde distance på 2.000 meter. Alexander Høgedal deltog for første gang til et DM, og han roede sig frem til en ærefuld 12. plads. Philip Nguyen indledte dagen i juniorklassen for 12-årige, hvor man roede 2 minutter om kap. Her formnåede han i et stort felt på 12 deltagere at placere sig på en flot 5. plads. Hvidovre Roklubs sidste deltager var Marcus Lyngesen, som lige er rykket op i junior A 18 år. Han roede også et flot løb og fik en ærefuld 10. plads med hjem.

- I roklubben er vi virkelig glade for, at vi endelig er godt med på ungdomssiden, oplyser formand Torben Thyrén.

- De unge træner flittigt flere gange om ugen, og nu ser de frem til, at de snart skal på vandet igen og ud at ro. Har du lyst til at være med, så træner ungdomsroerne hver mandag og onsdag kl. 17.00, hvor du er velkommen til at kigge forbi.

sport@hvidovreavis.dk

Thomas Jensen havde brug for alle kræfter og opmuntringer, da han sikrede sig guldet ved DM.

Thomas Jensen havde brug for alle kræfter og opmuntringer, da han sikrede sig guldet ved DM.

Der er intet som at stå øverst på sejrsskamlen som ny mester. Her Thomas Jensen.

Der er intet som at stå øverst på sejrsskamlen som ny mester. Her Thomas Jensen.

menu
menu