Curling-optur

Curling-optur

I en tid hvor man hurtigt vil blive hånet for at have taget en vis upædagogisk curlingrolle på sig, kan man hurtigt blive misforstået, hvis man i al offentlighed erklærer at være begejstret for curling.

Men når man som jeg kommer fra en familie, hvor et nært familiemedlem de sidste 17 år har spillet sporten på højt niveau, ja, så er det svært at bevare fatningen - eller bare en moderat distancering til curling efter en weekend, der nærmest kan beskrives som curling-hæsblæsende-optur. Jeg erkender hermed at være helt og holdent curling-søster.

Heldigvis er jeg ikke den eneste, der lader mig begejstre over sporten. Og begejstringen har i øvrigt vist sig at være langtidsholdbar. Hvidovres kvindehold med skipper Helena Blach Lavrsen, der tilbage i 1998 vandt sølv til OL i Nagano, har i hvert fald sat sine spor i den danske curlingbevidsthed. Små 20 år efter bliver holdet stadig nævnt, stort set hver gang, der tales om curling i Danmark. Min personlige curlingbevidsthed er også præcis af den alder, men de sidste 17 år har vist, at det ikke kun er Helena Blach Lavrsen og hendes team, der kunne noget på den danske curlingscene.

Lige pt. er navnene Dupont og Stjerne og begge hold har deres tilknytning til Hvidovre, lige som Blach Lavrsen havde. Også Hvidovres kvindelige hold med skipper Lene Nielsen har spillet en rolle i den danske curlingbevidsthed. De fire hold har alle markeret sig på den internationale scene uden den støtte, som curlingspillere fra andre curlingspillende nationer får.

De har gjort det til trods for, at de hver i sær har skullet passet fuldtids job og studier. Især kvinderne har i denne omgang kæmpet imod alle odds, fordi de ingen støtte har fået fra Team Danmark. Derfor er det ikke bare en almindelig præstation, at de har kæmpet sig ud af en nedtur og med hårdt arbejde og en iskold ihærdighed har fået placeret sig tilbage på den internationale curlingarena.

Glædestårer og brøl var derfor helt på sin plads, da holdene i weekenden hver især sikrede sig en plads til OL i Sydkorea.

Tillykke til Hvidovres curlinghold.

menu
menu