De går en tur - for en sikkerheds skyld

De går en tur - for en sikkerheds skyld

Lokale borgere med erfaring fra politi, SSP og brandvæsenet opfordrer borgere til at befolke gaderne - det vil skabe mere tyghed, siger de

Gå en tur i dit lokalmiljø og vær med til at øge trygheden. For hvis man befolker gaderne med mennesker, vil der være mindre ro til dem, der gør gaderne utrygge.

Det er det enkle budskab i tre Hvidovreborgeres initiativ: Gå en tur - for en sikkerheds skyld.

De tre Hvidovreborgere, Kim Frederiksen, Johnny Pedersen og Stig Jensen har alle tre en arbejdsmæssig baggrund, der gør, at de ved noget om, at det kan betale sig, at bruge de ressourcer, som helt almindelige mennesker har, hvis man skal forebygge utryghed og øge sikkerheden.

Og ideen er enkel, ja måske ligefrem banal, men effektiv, hvis man ellers kan få mobiliseret almindelige borgere til at gå lidt mere rundt i lokalmiljøet.

- Man behøver ikke gå, man kan også cykle eller løbe, men det mest attraktive for krimineller er tomme og ubefolkede gader, så hvis vi kan befolke gaderne, så gør vi det også sværere for dem, siger Kim Frederiksen.

Kim Frederiksen er tidligere politimand og har arbejdsmæssigt erfaring fra sikkerhedsbranchen. Blandt andet derfor ved han, at de helt enkle tiltag godt kan betale sig.

Øge tryghed

De tre venner er Hvidovreborgere, fædre og bedsteforældre er alle tre vokset op i Strandmarkskvarteret i Hvidovre. De beskriver deres opvækst som “tryg og fantastisk”. Og selv om ingen af dem mener, at der er grund til at være bekymret eller at tiderne er blevet forfærdelige, så mener de også, at man som almindelig borger kan og bør kaste sig selv ind i ligningen og gøre noget for at øge trygheden og sikkerheden i lokalområdet.

- Det handler ikke om at snage eller blande sig i noget. Det handler alene om at være til stede. Derfor ligger det heller ikke i ideen, at man skal organisere sig eller have veste på, for at være med, siger Johnny Pedersen, der til daglig arbejder i brandvæsenet.

Han tilføjer, at man som lokal, aktiv og ansvarsfuld borger kan bidrage med mange ting, der måske kan forhindre ulykker eller ærgerlige situationer.

- Det kan være, at man ser, at der er et hul i vejen, mangler et brønddæksel eller at der lugter af røg og at man så reagerer på det - og at det er med til at forhindre, at der sker en ulykke, siger han.

Pisker ikke en stemning op

Ideen om at gå en tur - for en sikkerheds skyld har de tre venner sludret om i nogle år, men de understreger også, at deres intention bestemt ikke er, at skabe et billede af, at det er blevet utrygt at bo og opholde sig i Hvidovre.

- Vi er bestemt ikke ude på at piske en stemning op, men der er mange mennesker, der synes, at det er utrygt at færdes ude, og med lidt bevidstgørelse og opfordring til at tage ansvar, kan vi måske spare samfundet for mange udgifter, siger Kim Frederiksen.

Johnny Pedersen tilføjer, at konceptet er så såre simpelt, at der stort set ingen barrierer er for at gøre sig selv til en aktiv og ansvarsbevidst borger.

- Det handler om at komme væk fra ligegyldighed og at man har en holdning til det borgernære, siger Johnny Pedersen.

Hverken veste eller organisering

For de tre initiativtagere er det også vigtigt at understrege, at det er det personlige engagement, der gør forskellen - og at der hverken vil være veste, forpligtelser eller organisering af spadsereture eller lignende.

- Man skal bare bevæge sig ud, alene eller sammen med venner eller familie, og så i øvrigt bruge ens sanser og opmærksomhed, slutter Kim Frederiksen.

Man kan læse mere om ideen på Facebook-siden: Gå en tur - for sikkerheds skyld.

key

menu
menu