Dear Frida

Dear Frida

Den unge kunstner J står i en krise, efter at hun har fået børn. Hun føler sig blokeret, fagligt og socialt, og rækker ud efter sin heltinde, den for længst afdøde mexicanske kunstner Frida Kahlo. J skriver dedikerede fanbreve og Frida svarer

- Dear Frida handler om at finde tid og overskud til at tilgodese kunsten i hverdagen, når man som J er nybagt mor, fortæller billedkunstneren Johanne Heiberg om sin personlige og anmelderroste graphic novel.

I september måned udstiller hun originaltegningerne til Dear Frida i Hovedbibliotekets galleri.

Historien om J og Frida fortælles gennem de to kunstneres personlige brevudvekslinger, og det er her, vi lærer dem begge to at kende.

- J føler sig ensom og modløs, og idealet om det perfekte forhindrer hende i at træde ud af sine mønstre, fortsætter Johanne Heiberg.

- Frida holder J ved selskab og giver hende mod på at omfavne rodet i livet, især da det viser sig at hun også har sit at kæmpe med, uddyber kunstneren.

Tegningerne illustrerer handlingen og giver dybde til fortællingen om venskabet og brevvekslingen mellem de to kunstnere.

Samtidig fungerer de som en parallel visuel dagbog, der kortlægger hverdagenes gentagne begivenheder. De rummer på en gang klaustrofobien, som J føler i hjemmet og fraværet af solide holdepunkter.

- Gennem tegningerne forstår vi, at det er J selv, der skriver Fridas svar, fortæller Johanne Heiberg.

- J stykker svarene sammen af de originale breve, som Frida Kahlo i sin tid sendte til sine nære.

Brevene bevarer deres originale konstruktion, så læseren kan se, hvordan J har sat ordene sammen til sig selv, slutter Johanne Heiberg.

Johanne Heiberg er bosiddende i Hvidovre og er uddannet fra det fynske kunstakademi, hvor hun arbejdede med kortlægninger, fankultur og konstruerede korrespondancer.

Dear Frida kan ses den 6.-28. september i Hovedbibliotekets åbningstid.

menu
menu