Det gode skolefællesskab

Det gode skolefællesskab

Gungefestival løber af stablen på torsdag

På torsdag den 18 maj, kl. 17, løber den årligt tilbagevendende Gungefestival af stablen

Traditionen, som nu går på sit 4. år, blev udviklet med ønsket om en stor fælles skolebegivenhed, hvor forældre, børn, skolebestyrelse, lærere og pædagoger, holder fri fra eksaminer, trinmål og Nationale Tests.

Alle skolens klasser, fra 0. til 6. årgang, optræder med et musikalsk indslag, som de har arbejdet med i løbet af skoleårets musiktimer.

Festivalens formål er, at fungere som kalenderårets samlingspunkt, hvor skolens børn kan vise deres forældre, hvad de har lært og hvor de vover at stille sig op på en scene og være i centrum.

På årets program kan man finde en diversitet, som afspejler den bredde og den gode forskellighed, man stadig finder i skolens klasseværelser. Her er alt fra; Zombie, et hårdt 90'er rock-nummer, over en blokfløjte-medley, til den moderne, elektroniske; Timber.

Slush-ice og røde pølser

Gungefestivalen er dagen hvor alle de enkelte dele, der efterhånden fylder en moderne skole, skal gå op i en højere enhed. Klasserne skal, udover at optræde, også bidrage med en bod i markedsgården, som dette år er udvidet til at spænde over begge skolegårde. Her kan man finde alt lige fra kastemaskiner til flødeboller, skydetelt med vandballoner og muldvarpespil, med elever i styrthjelm.

Indslag der er øvet i musiktimerne, skal fremføres, idéer der er affødt i klassediskutioner tager form, boder der er bygget i sløjdtimerne, bliver stillet op i de skolegårde, skolens tekniske personale har klargjort til den store dags menneskemylder.

Plakater, der stadig er varme fra Rådhustrykkeriet, pryder indgangen til skolens område og samtlige af skolen hovedindgange, festivalsbanneret krydser Høvedstensvej og ledelsen har sammen med skolebestyrelsen taget vagter i mad-boden der sørger for snacks til de sultne og vådt til de tørstige.

Samtidig fungerer festivalsdagen som det tidspunkt på året hvor man kan få sig en uformel snak forældre-ledelse-personale imellem. Noget der alt for sjældent bliver plads til i løbet af årets tætpakkede mødekalender.

Fra ude til inde

For første gang nogensinde bliver festivalens musikindslag afviklet i skolens nyrenoverede Festsal.

Med nyt lyd- og lysanlæg vil der være mulighed for at både pigen fra 1. klasse og hendes far på 185, får en god lydoplevelse, som i år bliver styret af de kyndige hænder fra skolens Gungeband.

Så i år kan vejrguderne bare komme an!

Målrettet skolestrategi

Det er ønsket at festivalskonceptet, som er ved at finde sin endelige form, også fungerer, som trækplaster for nye familier. Det skal hovedsageligt appellere til forældre, som ser deres børns fremtid i en skole, hvor der bliver plads til at udfolde sig kreativt og som tilbyder noget andet end kommunens øvrige skoler. Det kommende skoleår vil således tilbyde; fællessang for de yngste, masterclass og skoleband for de ældste, vejledning i brug af lydstudie, kor og musical. Derudover er der det sædvanlige tætte samarbejde med Hvidovre musikskole.

Af Filip Nedergaard Thomsen

menu
menu