Dyk ned i slægten

Dyk ned i slægten

Få adgang til en spændende fortidsverden ved at deltage i Ældre Sagens begynderkursus

Brug den mørke tid til at dykke ned i din slægts historie. Det er rigtig spændende og slet ikke svært, hvis man har computer og adgang til internettet. Ældre Sagen i Hvidovres vejleder Annie Jensen samt andre IT-kyndige er efter nytår klar til at hjælpe dig godt i gang.

Du skal som start blot sætte dig ind i de begreber, som slægtsforskning bygger på, og man skal ikke lade sig afskrække af ordet “forskning”. For helt basalt gælder det bare om i ro og mag at bruge papir og blyant til at notere de oplysninger, der findes i familiens gemmer. Herefter sætter du dig ved din computer og bliver fortrolig med nogle få søgevæktøjer. Så er du i gang, og en ny fortidsverden åbner sig med digital adgang til oplysninger fra kirkebøger og folketællinger. Samtidig vil du blive undervist i at anvende slægtsforskningsprogrammet Brothers Keeper, der er på dansk, og som hjælper dig med at holde styr på de mange oplysninger, der indsamles.

Begynderkurset i slægtsforskning starter den 9. januar i lokalet på Hvidovre Enghavevej 2. Kurset løber otte uger i træk med to times undervisning pr. gang, og kursusgebyret er kun 200 kr. for medlemmer (300 kr./ikke-medlemmer). Som erfaringsudveksling for lidt mere erfarne slægtsforskere arrangeres med start den 16. januar i Ældre Sagens lokaler i Hvidovre C. en studiekreds om slægtsforskning. Denne gruppe samles også otte gange, hver 14. dag. Gebyr 100 kr. for medlemmer (200 kr./ikke-medlemmer).

Man kan tilmelde sig til Ældre Sagens kontor tlf.: 36 47 85 15 i åbningstiden og senest 15. december, da kontoret bliver julelukket frem til 15. januar. Du kan også kontakte Annie Jensen, tlf.: 20 12 33 32 for yderligere oplysninger.

menu
menu