”ELITE” - DROP DOG DET FORFÆRDIGELIGE ORD!

”ELITE” - DROP DOG DET
FORFÆRDIGELIGE ORD!

Er HIF blevet Vestegnens svar på en whiskybælte-klub?, spørger UNO APOLD, tidligere spiller og træner:

I anledning af at Hvidovre Kommune har smidt en redningskrans på 400.000 kr. til HIF Amatørafdeling, har jeg behov for at kommentere den udvikling, som denne støtte er udtryk for.

Fra fællesskab til individualisme

Som børne- og ungdomsspiller i HIF oplevede jeg fantastiske år fra 1976 til 1988. Her lærte jeg om respekt for fællesskabet og vigtigheden af at arbejde stenhårdt sammen. Det gav en masse skønne oplevelser både på 1., 2. og 3. hold, som jeg spillede på igennem denne periode. Igennem 80’erne havde vi i HIF vores ungdomshold i top 3 på landsplan. Her var plads til alle. 1. og 2. hold trænede på samme bane og klædte om i samme omklædningsrum. Vi var kammerater og snakkede med hinanden på kryds og tværs af holdene. Det var styrken dengang. Fællesskabet gav også nogle meget fine resultater.

Udskillelsen af spillerne sker nu ikke kun ud fra talent og indsats, men især ud fra forældreøkonomien!

Tingenes tilstand har desværre ændret sig med tiden. Som børne- og ungdomstræner i klubben fra 2006 til 2014 oplevede jeg på egen krop tingenes tilstand som træner.

I dag bliver ungdomsspillerne selekteret fra 12 års alderen til “elite” holdet. Spillerne skilles fra deres kammerater, som de indtil nu har trænet med, og “udvælges” til noget helt specielt. De får noget flot tøj, så alle kan se, at de er “elite” spillere - og de træner fire gange om ugen plus kamp. Jeg har oplevet spillere, der lige pludselig ikke hilser på deres kammerater mere på grund af denne nye, ophøjede status!

Københavns dyreste fodboldtilbud til de unge!

Prisen for at være en “elite” spiller i Hvidovre koster 1200,- kr. pr kvartal. Herudover kommer rejser! Det kan snildt komme op på 10.000 kr. pr år. Det giver rigtig god mening at bruge ordet “elite”. Dem der kan spille på de bedste ungdomshold i HIF, kommer fra forældre, der økonomisk er “eliten”. HIF “elite” er for de riges børn.

Alle skal have mulighed for at komme på 1. holdet udelukkende i kraft af deres talent.

Økonomiens afgørende indflydelse i HIF flugter ikke med den herskende politiske tænkning i Hvidovre, hvor den traditionelle socialdemokratiske tanke vel stadig er at bekæmpe uligheden helt generelt, så enhver får mulighed for at dyrke sine talenter uanset personlige økonomiske forhold - også inden for sport!

Udviklingen kan vendes, hvis vi vil!

I gamle dage var alting bedre! Nej, men det var sjovere, og da jeg selv spillede, var der plads til alle.

Hvis du er en dygtig fodboldspiller i dag med forældre, der ikke kan betale, er Hvidovre ikke klubben for dig! Det bruges som begrundelse, at det er dyrt at drive en fodboldklub i dag. Nej, det er meget forkert.

I 80’erne spillede vi, fordi det var sjovt. Det kan det blive igen! Men det kræver, at vi forlader DBU licenssystemet, som er ekstremt dyrt at opretholde - og i øvrigt ren prestige. Så kan vi starte med at gøre plads til alle de unge fra Hvidovre, som elsker at lege fodbold. Fodbold udvikles gennem leg.

NB! For alt i verden drop det forfærdelige ord: “Elite”!

Uno Apold,

tidligere spiller og træner i HIF

menu
menu