En blød start på valgkampen

En blød start på valgkampen

Hvidovre Avis skyder valgkampen i gang med fire spørgsmål til partierne

Tirsdag den 21. november er det den helt store eksamensdag for Hvidovres lokalpolitikere og for de forskellige politiske partier og lokalister.

Tirsdag den 21. november er der nemlig kommunalvalg. På denne dag har samtlige af Hvidovres borgere, der på dagen er fyldt 18 år, mulighed for - med deres kryds - at bidrage til og påvirke den kurs, som kommunalbestyrelsen de næste fire år skal afsætte for kommunen.

Hen over sommeren begynder redaktionen så småt at se frem mod kommunalvalget.

Blandt andet sætter vi i avisen fra næste uge fokus på de mange forskellige byggeprojekter der er i gang - samt på en del af de projekter, der endnu kun er undervejs på tegnebordet.

Vi sætter også fokus på Hvidovre Havn - og forsøger at finde svar på spørgsmålet: Er visionen for havnen kuldsejlet?

Mange af Hvidovres borgere ser et stort uforløst potentiale i Hvidovres adgang til vand og havn. Vi vender tilbage med spørgsmål til politikerne med spørgsmål om havnen i løbet af august.

Fire spørgsmål

Redaktionen har - som et blødt startskud til efterårets valgkamp - her ved indgangen til sommeren stillet en række ledende politikere fire spørgsmål:

Hvidovre Avis sætter som nævnt i den kommende tid fokus på de mange forskellige byggeprojekter der er i gang og som er planlagt. Derfor dette spørgsmål:

1) Hvordan kommer fremtidens Hvidovre til at se ud. Er der plads til flere Hvidovreborgere og er det et mål i sig selv, at der i kommunen bliver plads til flere borgere?

Det virker usandsynligt hvis ikke den kommende Bymidte og ikke mindst Risbjerggårds fremtidige skæbne på en eller anden måde dukker op i valgkampen. Redaktionen er fuldt ud klar over, at der nu udskrives arkitektkonkurrence om netop dette emne. Men spørgsmålet kommer alligevel:

2) Hvad er din og dit partis opfattelse af begrebet ”en delvis bevaring” af Risbjerggård. Skal Gården bevares for enhver pris – uanset omkostningerne i forbindelse med en renovering?

Mange af avisens læsere undrer sig over, at kommunen tilsyneladende har sat en stopklods for udviklingen af Hvidovre Torv - blandt andet fordi det synes umuligt at åbne flere serveringssteder på torvet.

Derfor spørger Hvidovre Avis:

3) Mener du og dit parti at der bør åbnes op for yderligere liv og servering på Hvidovre Torv? Bør kommunen ikke hjælpe med at bane vej for privat initiativ på Hvidovre Torv?

I det sidste spørgsmål til politikerne er ordet frit:

4) Hvad tænker du bliver efterårets store og vigtigste valgtema?

Svarene fra politikerne vil løbende blive bragt i Hvidovre Avis i de kommende uger.

Se de første svar på side 8 i denne avis.

kv18/ok

menu
menu