En cykel-æra slutter

En cykel-æra slutter

Ejerne af Cykelhuset Central går på pension

Den 15. december er det sidste dag, man kan møde de mangeårige ejere af Cykelhuset Central i cykelforretningen på Hvidovrevej 251.

Ejerne, Hanne og Kurt Sørensen, har nemlig besluttet sig for at sælge huset og gå på pension. Dermed er det slut med et travlt liv som leverandør og reparatør af rigtig mange cykler, der hver dag kører rundt i Hvidovre.

Kurt Sørensen startede oprindeligt i cykelforretningen, der var ejet af hans far, for nu 40 år siden. Men selv om der kun var planer om, at han skulle være der i en kortere periode, så tog arbejdet om sig. Også Hanne Sørensen, der oprindeligt er uddannet hospitalslaborant, fik efterhånden så travlt i forretningen, at hun skiftede arbejde og endte med at være fuldtid i cykelhandlen.

- Jamen, det var i den tid, hvor der var bilfri søndag og rigtig mange begyndte at cykle til arbejde, så vi havde travlt, fortæller Hanne Sørensen.

Og travlt har ægteparret altid haft i Cykelhuset Central. Altid weekendarbejde og kun ferie, hvis cykelhuset kunne lukkes. Ægteparrets tre børn har desuden været en fast del af medarbejdergruppen, når de havde tid til det i skoleferierne. De sidste år har datteren Mie desuden været fast medarbejder i forretningen.

- Vi valgte at drive det på den måde, hvor vi selv klarede det hele. Vi har ind imellem prøvet med nogle ansatte, men det fungerede ikke. Men vi har haft lærlinge igennem årene, siger Kurt Sørensen.

Nu kan de to således se frem til et velfortjent otium, hvor der måske kan blive lidt mere tid til at cykle.

- Vi glæder os til at kunne cykle rundt. Der er så mange ting i København, som vi aldrig rigtig har haft tid til at se, siger Hanne Sørensen.

For Kurt Sørensen kommer pensionistlivet også til at byde på havearbejde.

- Nu skal jeg til at slå mit eget græs, smiler han.

Cykelhuset Central flyttede ind i den nuværende bygning i 1999. Nu har ægteparret solgt ejendommen og en ny cykelhandler flytter ind. Der vil den 15. december være mulighed for at hilse og sige farvel til Hanne og Kurt Sørensen i forretningens åbningstid.

key

Hanne og Kurt Sørensen

Hanne og Kurt Sørensen

menu
menu