En klasse bedre end de andre

En klasse bedre end de andre

Så er det afgjort - HIF kommer i oprykningsspil med maksimale 18 point - spiller ligegyldig kamp på lørdag ude mod B 93

FODBOLD: Tabellen lyver aldrig, siger man. Der er heller ingen tvivl om, hvilket hold i 2. division gruppe 1, der er det mest suveræne i dette efterår. HIF har spillet 13 kampe og vundet de 11 og spillet to uafgjort. Ingen nederlag overhovedet, og det har ingen andre hold i danmarksturneringen præsteret. At gå til oprykningsspillet med maksimale 18 point er heller ikke set før, så på mange måder et historisk efterår for HIF.

Sidste kamp i Gruppe 1 spilles på lørdag kl. 14 på Østerbro, hvor hverken HIF eller B 93 har noget som helst at spille for. HIF har Malte Kiilerich i karantæne, men mon ikke andre HIF’ere i karantænefare holder fri?

Lørdagens kamp blev en værdig efterårsafsked med “Kæmpernes Arena”, hvor ikke færre end 1.512 tilskuere så HIF vinde 5-0 over naboerne fra Frem. Nu kommer Hvidovre Stadion til at lukke ned, inden der tages fat på en ny sæson til foråret 2018.

Der blæste en kraftig vind på langs af banen, og HIF havde valgt medvinden. Det betød, at høje bolde var bandlyst, og de dybe pasninger skulle lægges millimeter præcist for ikke at løbe fra modtageren. Det voldte HIF nogen problemer, for det var ikke så nemt at styre. Der var brug for en hjælpende hånd eller fod. Den fik HIF i det 17. minut, hvor Frems målmand tog et lidt for langt træk med bolden, der endte for fødderne af Aleksandar Lazarevic, der så let som ingenting, kunne bringe HIF i front. En kold dukkert for Frem, der også havde point at spille om. Herefter røg HIF ind i en gylden perioder på 10 minutter, hvor først Nicolaj Agger scorede til 2-0 efter superoplæg fra Kim Aabach. Kort efter var det Magnus Fredslunds tur til at sætte Nicolaj Agger op, og så stod der 3-0. I det 37 minut blev det ren opvisning. Aleksandar Lazarevic erobrede ihærdigt en bold fra modstandren, sendte den ind i det lille felt, hvor Kim Aabech løb til og bankede bolden op i nettaget. Ren opvisning og en kynisk udnyttelse. Kim Aabech var så ikke helt færdig. Med sæsonens fem mål efter hjørnespark kunne Kim Aabech og holdet gå til pause.

Frem havde i pausen skiftet Mikkel Andersson ind. Den lille midtbanemand er en dygtig match-spoiler, der sammen med de øvrige spillere lige trådte lidt tættere på HIF’erne. Det hele blev mere fysisk og tacklingerne sad tættere og lidt tungere på HIF. Det betød dog ikke, at HIF ikke fik chancerne, men til forskel fra 1. halvleg, blev de bare ikke udnyttet. Alt ære og respekt for Frem, der kæmpede med alt i 2. halvleg, men ikke kunne modstå HIF i de første 45 minutter, hvor kampen blev afgjort.

Det jeg drømte om

For træner Per Frandsen er efteråret blevet præcist det, han havde drømt om:

- Vi spillede en fantastisk sidste kamp på Kæmpernes Arena, hvor vi som hold leverede det, vi skulle. Vi søgte at udfordre bagrummene hos Frem med en aggressivitet, der var kontrolleret. At vi går til oprykningsspillet med maksimale point vidner om den præstation, vi har skabt. Jeg glæder mig meget over, at vi som trup hele tiden har kunnet levere varen. Jeg har tidligere sagt, at der bliver brug for alle, og det har vist sig at være rigtigt. De, der er kommet ind, har alle givet alt. Vi er blevet trygge med konceptet, så vi har været dygtige. Jeg kan ikke rose spillerne nok...

ebo@hvidovreavis.dk

Nicolaj Agger headede HIF foran 2-0 på dette flotte hovedstød efter super oplæg af Kim Aabech.

Nicolaj Agger headede HIF foran 2-0 på dette flotte hovedstød efter super oplæg af Kim Aabech.


menu
menu