Færdigretter hitter i Hvidovre

Færdigretter hitter i Hvidovre

Conveniencebølgen skyller ind over specialbutikker, og slagteren i Hvidovre Stationscenter har over tre år øget salget af færdigretter med cirka 60 procent

Bøffer, brød og blåfinnede tunfileter er ikke længere det eneste, der ryger over disken i Hvidovres specialbutikker. Efterspørgslen på hurtige og nemme madløsninger, der samtidig er sunde og af høj kvalitet, har fået de mange små madbutikker til flerdoble udvalget af færdigretter. De store supermarkedskæder har længe fokuseret på convenienceprodukter, og i de seneste år har specialbutikkerne fulgt trop.

Hos Centerslagteren i Hvidovre-Greve ApS i Hvidovre Stationscenter genkender slagtermester Jan Steen Hansen tendensen. I de seneste år er sortimentet af færdigretter blevet udvidet kraftigt, og salget af convenienceprodukter er steget med cirka 60 procent over tre år.

- Billedet af en slagter som en tyk mand med en hugøkse i hånden holder ikke længere. Vi er madmennesker, der tager udgangspunkt i det gode kød og laver den mad, som kunderne efterspørger. Conveniencedelen har taget helt vild fart i de seneste tre år, og intet peger på, at den aftager igen. Efterspørgslen kommer både fra børnefamilier, der vil spare tid, og fra pensionister, der blot vil have et frisklavet måltid, siger Jan Steen Hansen, der driver Centerslagteren i Hvidovre-Greve ApS.

Udover klassisk smørrebrød indeholder conveniencesortimentet tapas, en serie af egnsretter, bakker med retter, kunden selv skal tilberede, og som det sidste nye patentglas med færdige gourmetretter som coq au vin, asiatisk kyllingesuppe eller en nordafrikansk lammeret.

Slagtermad uden kød

Ifølge Jan Steen Hansen skyldes færdigretternes succes, at de er blevet sundere, og forældre nu med god samvittighed kan servere en færdigret for hele familien.

- Vi har fået meget mere fokus på ernæring, og vi bruger masser af grøntsager i vores mad - enkelte gange laver vi sågar helt kødfrie retter. Vi har allieret os med lokale leverandører, både fordi det sikrer gode råvarer, og fordi den lokale forankring er ekstremt vigtig for kunderne. De vil vide, hvor tingene kommer fra, og elsker at høre, når vi for eksempel har braiseret svinekæber i øl fra et mikrobryggeri rundt om hjørnet, forklarer Jan Steen Hansen.

færdigret

færdigret

menu
menu