FARVEL TIL OLIEFYRET

FARVEL TIL OLIEFYRET

Kære borger i Hvidovre Kommune. Vi går varmere tider i møde og kan snart slukke radiatorerne. Så måske er det nu, du skal spørge dig selv: - Er det i år, jeg skal pensionere mit gamle oliefyr? I jeres kommune er der nemlig fortsat 764 bygninger, der opvarmes med oliefyr. Oliefyret er en dyr måde at holde vinterkulden for døren. Men for dig, der ikke har adgang til fjernvarme- eller naturgasnettet, kan det være svært at få øje på gode alternativer.

En varmepumpe kan være en god løsning for rigtig mange. Men de koster typisk i omegnen af 100.000-150.000 kr., som det langt fra er alle, der har stående på kontoen eller har lyst til at låne i banken.

Her kan en varmepumpe på abonnement måske være løsningen. Jeg har sammen med partierne bag Energiforliget søsat en ordning, som gør det lettere at skrotte sit gamle oliefyr til fordel for en moderne varmepumpe. Ordningen betyder, at et energiselskab påtager sig ansvaret for papirarbejde, installation og finansiering af varmepumpen, mens man som husejer til gengæld betaler for sit varmeforbrug. Mange oplever en besparelse på 25 procent på varmeregningen. Desuden er det er godt for klimaet og bidrager til Danmarks ambition om at blive uafhængig af kul, olie og gas i 2050.

Du kan læse mere på Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk, hvor du også kan finde gode råd til energieffektiviseringer af hjemmet.

Af energi-, forsynings- og klimaminister

Lars Chr. Lilleholt (V)

menu
menu