Fem kraner kommer til Hvidovre Hospital

Fem kraner kommer til Hvidovre Hospital

Foråret stod på udgravning, og nu er tiden kommet til at lave fundamentet på de 32.000 m2 nyt hospital, som bl.a. skal huse en ny hovedindgang til hospitalet og en ny fælles akutmodtagelse

Nyt Hospital Hvidovre er på vej. Det kan man se i disse dage, hvor byggepladsen vest for hospitalet vrimler med både gule hjelme, stål, beton og kraner.

- Byggeriet er nu gået over en ny fase, hvor vi skal i gang med at støbe fundamenter til de nye bygninger, forklarer projektleder på byggeriet Nils Turpie.

Kraner indtager byggepladsen

I september fik byggepladsen hjælp af en ny “medarbejder” - nemlig en ca. 20 meter høj kran.

- Kranen, som vi har sat op nu, er den mindste af i alt fem, som vi skal bruge til byggeriet, fortæller projektleder Nils Turpie.

Kranen skal bruges til at forlænge den gamle udgang fra parkeringskælderen.

- Vi starter fra bunden med at udvide tunnelen, og parallelt begynder vi at lave fundamenter til de nye bygninger, fortæller Nils Turpie.

Ved udgangen af oktober vil alle fem kraner formentlig være sat i arbejde.

- En kran koster penge, så vi sætter den ikke op før den dag, hvor vi skal bruge den. Derfor ankommer de lidt drypvis til byggepladsen, forklarer Nils Turpie.

Alt går efter planen

Byggepladsen har ligget lidt stille hen over sommeren, men selvom pladsen har været tom, har arbejdet været i fuld gang med forberedelser.

- Vi følger tidsplanen og forhåbentlig arter vejret sig de næste par måneder, så der ikke opstår alt for store udfordringer, understreger Nils Turpie.

Efter planen skal den nye hospitalsbygning stå klar i 2020.

menu
menu