FødevareBanken savner frivillige

FødevareBanken savner frivillige

Der skal distribueres overskudsmad til blandt andet kvindeherberget og Krisecentret Svendebjerggård

Hver uge modtager Røde Kors’ herberg for kvinder i Hvidovre samt Krisecentret Svendebjerggård gratis overskudsmad fra organisationen FødevareBanken.

Det er organisationens frivillige, der sørger for at maden kommer ud - og de kunne godt tænke sig at være flere.

Kvindeherberget i Hvidovre tilbyder et midlertidigt hjem til 24 hjemløse kvinder og har siden juni modtaget mad fra FødevareBanken med meget stor tilfredshed. - Det er som juleaften, når FødevareBanken kommer. Siden vi er begyndt at få mad fra FødevareBanken, har vi sat prisen på de tre daglige måltider ned fra 55 kr. pr. dag til 50 kr. pr. dag og da det er kvinderne selv, der betaler, er det noget, de kan mærke.

Det sker samtidig med, at der er blevet mere mad og så er kvaliteten bestemt ikke er faldet, nærmere tværtimod, fortæller Lene Hansen, der er ernæringsassistent på Kvindeherberget.

Maden fejler ingenting

FødevareBanken er en frivillige organisation, der modtager overskudsmad fra fødevareproducenter, grossister og supermarkedskæders centrallagre. Mad, der ikke er for gammelt og som absolut ingenting fejler, men som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges.

Det kan eksempelvis være på grund af fejl på etiketten, brud på emballagen eller fordi, der er produceret for meget, der ikke kan sælges.

Ved hjælp af en lang række frivillige og kølebiler indsamles maden og distribueres til herberger, kvindecentre, varmestuer og andre steder, hvor udsatte folk har brug for maden. En gang om ugen får de besøg af bilen fra FødevareBanken fyldt med god overskudsmad. Maden er gratis, men de betaler for leveringen.

- I starten er det jo en udfordring, for man ved aldrig, hvad man får.

Men så må man bruge sin fantasi og det er jo det, der er sjovt, for man lærer noget nyt, søger ny viden og får en god oplevelse med nogle råvarer, man måske ikke kender til. Det er en god udfordring, siger Lene Hansen. Som ernæringsassistent har Lene Hansen et madbudget, hun skal følge og varerne fra FødevareBanken betyder, at hun får mere overskud til at gøre noget andet:

- Så bliver der måske råd til røde bøffer en dag, kage eller ekstra lækker frisk frugt. Noget vi ellers ikke ville have haft råd til, siger hun.

- Alt i alt en meget god løsning, ikke mindst fordi FødevareBankens frivillige chauffører er så livsglade og med til at skabe en god stemning, når det kommer, slutter Lene Hansen.

At der er god stemning kan den pensionerede frugtavler Poul Erik Jørgensen godt genkende. Han har været frivillig i FødevareBanken i tre år og nyder arbejdet:

- Det er livgivende at være med til at gøre en forskel og se helt konkret, hvor glade folk bliver for maden.

Men jeg savner nogen kolleger - vi kan godt være mange flere - og gerne nogle fra Hvidovre, siger han.

oas@hvidovreavis.dk

menu
menu