Førtidspensionisterne fejrer tre års fødselsdag

Førtidspensionisterne
fejrer tre års fødselsdag

Reception næste torsdag i Bibliotekscaféen

Foreningen “Førtidspensionisterne i Hvidovre” kan fejre deres tre års fødselsdag næste torsdag den 21. septemper. Det markeres med en festlighed i Bibliotekscaféen i Medborgerhuset fra kl. 15.00 til 17.00, hvor alle førtidspensionister i Hvidovre er meget velkomne, hvad enten de er medlem af foreningen eller ej.

- Der er sket meget siden vi holdt vores første møde på Rytterskolen i september 2014, siger formanden Lene Jensen. - Den dag stod de to initiativtagere med sommerfugle i maven og tænkte “Gad vide om der kommer nogen?”

Det gjorde der, - og rigtig mange af de fremmødte havde gjort sig præcis de samme tanker: “Hvor er der et sted i Hvidovre for førtidspensionister, der er i alderen 18 år til folkepension?”.

- Det særlige ved førtidspensionister er, at de fleste har været tvunget til at afbryde et godt arbejdsliv og kontakten med kollegaer alt for tidligt pga. sygdom, ulykke og handicap. Det kan være et stort tab i utide i livet. Det blev helt klart på mødet, at mange savnede noget at sætte i stedet, et nyt rummeligt kollegaskab bygget på den livssituation de nu er i.

De fremmødte blev enige om, at nu skulle det være, de ville starte en forening i Hvidovre. Der blev lavet en stiftende generalforsamling, og foreningen for “Førtidspensionisterne i Hvidovre” var en realitet.

Svært med lokaler

- I starten måtte vi mødes rundt omkring i Hvidovre, da vi ikke havde et fast sted at være. Det var rigtig svært for mange at huske, fordi tid og sted skiftede hele tiden. Det kunne være svært at finde et sted med god tilgængelighed for handicappede, og det var for dyrt at gå på fx café en gang om ugen. Vi gik til Hvidovre kommune, men der var desværre ingen ledige lokaler, hvor vi fast kunne mødes et par timer om ugen. Det var lige ved at koste foreningen livet! Men på falderebet kom Ishockey Supporters os til hjælp, med et tilbud om at låne deres lokale - klublokale 2 i Frihedens Idrætscenter, når de ikke selv brugte det.

Dette satte fart i foreningen, for nu kunne medlemmerne mødes et fast sted hvor de kunne sidde og tale sammen, om alt mellem himmel og jord, samt planlægge gode aktiviteter.

Det sker nu hver anden torsdag i ulige uger mellem kl. 11.00 og 15.00.

- Det vigtigste i foreningen er, at aktiviteterne skabes på initiativ af medlemmerne selv, for så sikres det at der er noget for alle, understreger Lene Jensen. - Vi udvikler os hele tiden, men vores hovedformål er at skabe rammer for hyggeligt samvær imellem os førtidspensionister, og at vi gør brug af hinandens ressourcer. Vi prøver også som forening at fremme medlemmernes mulighed for, at deltage i samfundsaktiviteter og sociale netværk. Samtidig vil vi gerne være et rummeligt og aktiverende fællesskab for medlemmerne.

- Vi har været på mange hyggelige ture bl.a. på havnerundfart, til “Den blå Planet” med hjælp fra Genbrugshallens 5 % pulje, og lige nu er vi i gang med et mad projekt med hjælp fra Sundhedspuljen. Vores 3 års fødselsdag holder vi med hjælp fra SuperBrugsen på Brostykkevej og deres donationskonkurrence. Derudover er vi på gå - og cykelture rundt i lokalområdet, til foredrag, udstilling, på Café og hvad vi nu finder på.

Og så er man i øvrigt stadig på udkig efter et hyggeligt og handicapvenligt lokale, hvor der kan laves kaffe og måske lidt mad..

Foreningen har en hjemmeside: foreningenfoertidhvidovre.dk , - og kan også findes på Facebook.

Foreningen “Førtidspensionisterne i Hvidovre” inviterer alle der har støttet foreningen, samarbejdspartnere, samt førtidspensionisterne i hele Hvidovre til en hyggelig og uhøjtidelig fødselsdagsreception næste torsdag, hvor der vil være lidt at spise og drikke.

menu
menu