FRA breve TIL genoptræning

FRA breve TIL genoptræning

Transformationen af det nedlagte posthus tager form - forventes klar til brug til april næste år

Tilbage i november 2012 købte Hvidovre Kommune det gamle posthus på hjørnet af Høvedstensvej og Hvidovrevej.

Planen for det gamle posthus var hurtigt på plads - posthuset skulle bruges til kommunal administration og genoptræningscenter.

Bygningerne stod imidlertid tomme et godt stykke tid, før der kom gang i projektet - men nu arbejdes der koncentreret og om tidsplanen ser ud nu, kan kommunen tage et “nyt” sundhedshus i brug i april 2018. Den store røde bygning skal være omdrejningspunkt for kommunens genoptræningshold og for en række af de borgerrettede aktiviteter, der i dag er placeret i Sundhedscentret, 50 meter bag det nye sundhedshus. Det gælder blandt andet vejledning om sund mad, rygestopkurser og tilbud fra sygdomskoordinatorerne.

Stort projekt

Ombygningen af det gamle posthus til et nyt sundhedshus er et større projekt.

Der er gravet ud rundt om det gamle posthus, så en del af kælderetagen er kommet til syne. Her skal et stort vinduesparti kaste lys ind i en ny sal, der blandt andet skal bruges til genoptræning.

Det er de genoptræningsaktiviteter, der pt er placeret på plejecentrene Krogstenshave og Strandmarkshave, som nu bliver samlet centralt i Hvidovre.

Ombygningen af det gamle posthus til et nyt sundhedshus er en omfattende ombygning. Alle døre og vinduer i bygningen bliver udskiftet, og der bliver etableret gennemgående ovenlys fra to specialdesignede lysskakter på taget. Den gamle posthusbygning rummer i alt cirka 3.000 kvadratmeter.

Husets 1. sal bliver primært indrettet til behandlingsrum, arbejdspladser og mødelokaler for de cirka 70 medarbejdere fra sundhedscenter og genoptræning, der vil have deres daglige gang i Hvidovre Sundhedshus. Udearealerne bliver indrettet, så de kan bruges som et led i genoptræningen med blandt andet trapper, små bakker og en træningshave.

ok

Sundhedshuset som det forventes at se ud i løbet af foråret 2018.

Sundhedshuset som det forventes at se ud i løbet af foråret 2018.

menu
menu