FUCKING ÅMÅL

FUCKING ÅMÅL

Den første danske teaterversion af den banebrydende ungdomsfilm om to pigers kærlighed og drømme i en lille fordomsfuld by - premiere den 21. september

Agnes og Elin bor i Åmål. Selvom Agnes har boet i byen i to år, har hun stadig ingen venner. Hun er håbløst forelsket i Elin, der er skolens mest eftertragtede pige, men hun tør ikke sige det til nogen, fordi hun er bange for at blive mobbet. Da deres veje endelig krydses, går det op for dem, at de har en hel del til fælles, og en uventet rejse begynder.

Den svenske filminstruktør Lukas Moodysson bragede ind på verdensscenen med premieren på Fucking Åmål i 1998. Filmen står i dag som en af de vigtigste nordiske ungdomsfilm nogensinde og har givet inspiration til flere skandinaviske hverdagsdramaer om unge som den populære norske tv-serie ”SKAM”.

Nu får både filmen og tv-serien premiere på den danske teaterscene med blot en uges mellemrum, når Fucking Åmål kan opleves på Teater Vestvolden i Hvidovre fra den 21. september med en historie om den første kærlighed, om at finde sig selv og turde stå ved, hvem man er.

I teaterudgaven af Fucking Åmål bliver hovedparten af filmens rollebesætning spillet af Christine Sønderris som Agnes, Mia Lerdam som Elin og René Benjamin Hansen i rollerne som blandt andre Johan, Jessica og Viktoria. Mia Lipschitz har iscenesat Julie Maj Jakobsens dramatisering af Lukas Moodyssons originale filmmanuskript.

Forestillingen Fucking Åmål spiller i perioden fra den 21. september- 9. november på Teater Vestvolden, Høvedstensvej 49. Spilledage: Tirsdag kl. 10.30, onsdag kl. 10.30 & 13, torsdag kl. 10.30, fredag kl. 20 og lørdag kl. 17. Billetter fra 40 - 165 kr. Billetbestilling på teatervestvolden.dk eller teaterbilletter.dk

menu
menu