Han brænder for iværksættere

Han brænder for iværksættere

Lars Danscher fra Iværksætterhuset er Hvidovre-iværksætternes nye sparringspartner

Brænder man for at blive iværksætter, men mangler man sparring og hjælp til at komme i gang, så er der gratis hjælp og vejledning art hente hos Hvidovre Kommunes nye iværksætterkonsulent Lars Danscher.

Han kommer fra Iværksætterhuset, som er Hvidovre Kommunes samarbejdspartner på iværksætterområdet, og han tiltrådte stillingen 1. marts. Bag sig har han en uddannelse som cand.polit. og erfaring fra store virksomheder i både ind- og udland samt erfaring som iværksætter fra opstart og udvikling af helt nye virksomheder. Han har desuden en baggrund som businesscoach og har bl.a. undervist i ledelse, salgspsykologi, personlig produktivitet og teamudvikling.

- Det jeg brænder for, er at hjælpe folk med at skabe en forretning de kan leve af, og som de brænder for. For hvis man skal bygge en virksomhed op, så skal det være sjovt og spændende. Der skal være den der kærlighed og passion til ideen, siger Lars Danscher.

Han understreger, at der er stor forskel på at have en idé og en forretningsidé, men at han og Iværksætterhuset kan hjælpe lokale iværksættere med rigtig mange af de ting, som bevæge en god idé frem til en forretningsidé. Desuden kan han vejlede i forhold til alle de ting, der kan skabe bekymringer og problemer, når man starter en virksomhed op.

- En forretningsidé kan man leve af og forhåbentlig skabe arbejdspladser med. Så vi vil gerne have, at folk kommer med ambitioner, vilje og mod. Der kan være mange ting, der er svære og kan få en til at blive vildt frustreret, så der skal et drive til for at det lykkes, siger han.

Gratis hjælp

Heldigvis er der mange værktøjer og muligheder for at få hjælp helt gratis. Dels hos Lars Danscher lokalt i Hvidovre og dels gennem Hovedstadens Iværksætterprogram (HIP), som Hvidovre Kommune også er en del af. Konkret kan man aftale et møde med iværksætterkonsulenten, men han anbefaler, at man som ny og spirende iværksætter starter med at deltage i et introkursus for iværksættere, som sammen med mange andre gratis workshops udbydes på HIPs hjemmeside www.hipih.dk.

- Typisk anbefaler vi, at man deltager i en iværksætter-intro. På den måde får man styr på de mest basale ting. Derefter kan man booke et møde med mig, hvor man får en-til-en-sparring, hvor jeg også kan hjælpe med at finde de workshops, der er mest værdifulde at deltage i på det stadie man er. På den måde får man mest ud af tilbuddet, siger han.

Ud over en-til-en-sparringen med Lars Danscher, og de mange tilbud om workshops, er der desuden i Hvidovre Kommune stablet et iværksætternetværk på benene. Det mener Lars Danscher er endnu en god mulighed for at udvikle sig som iværksætter.

- Det giver god mening at tale med andre iværksættere, fordi man kan lære af hinanden og måske bruge hinandens kompetencer. Næste møde er i øvrigt den 24. maj fra kl. 15-16 på Hvidovre Rådhus, hvor der også er mulighed for at møde mig til en indledende snak, siger Lars Danscher.

Alle kan få sparring

Uanset hvilken iværksætteridé man har, eller hvor man er i processen, så mener Lars Danscher, at man kan få nyttig viden og god sparring i hans regi.

- Jeg er ikke specialist i alle brancher, men jeg har en bred erfaring og derudover er der nogle generelle ting som jeg kan guide i. Jeg og resten af Iværksætterhuset har desuden et stort netværk, så vi ved hvilke services, eksperter og netværk man gøre brug af, hvis man har en interessant ide, siger han.

Og uanset hvor man er i iværksætterprocessen mener han, at man med hjælp fra Iværksætterhuset kan bevæge sig et skridt videre.

- Vi er kun sat i verden for at hjælpe iværksættere til at komme i gang, og man kan få sparring på næsten alle niveauer, siger han.

Og er man en virksomhed, der er ovre iværksætterfasen, kan man søge videre sparring i Væksthuset.

- Hvis man f.eks. har ambitioner om at vokse og ansætte flere medarbejdere, så kan man også få sparring i den fase, slutter han.

Hvis du vil i kontakt med Lars Danscher, kan han træffes på tlf 4188 6613 eller LDA@vhhr.dk

key

menu
menu