Har løbet over 230 km om ugen

Har løbet over 230 km om ugen

Abdi Hakin Ulad gør sig klar til VM på maraton den 6. august i London

ATLETIK: To af Hvidovre Atletikklubs store profiler har været i Kenya, men med hver sin dagsorden. Det nye store talent, 17-årige Annesofie Hartmann har netop deltaget ved VM U18, mens OL-maratonløberen Abdi Hakin Ulad er i gang med de sidste forberedelser frem mod deltagelsen ved VM i atletik i London i starten af august.

Siden Abdi Hakin Ulads kollaps på målstregen ved sidste års OL, har han gennemgået et særdeles hårdt og udfordrende testprogram sammen med Team Danmarks sportsfysiologer for at finde ud af baggrunden for hans sammenbrud på de sidste 12 km. Det har vist sig, at Abdi Hakin Ulad sveder ekstremt meget og dermed mister både meget væske og mange mineraler. Derudover har han svært ved at slippe af med sin overskudsvarme, hvilket påvirker ham i sær på maratondistancen under varme og fugtige forhold.

- Undersøgelserne har været meget givtige, og vi har nu fået udviklet en personlig strategi for Abdi, der gør at han skal agere anderledes end førhen og også i forhold til sine konkurrenter, fortæller sportschef Michael Bruun Jepsen.

- Den nye viden er nu blevet en fast del af hans træning, så han vænner sig til at indtage mere væske og energi end før hen. Vi håber derfor, at han først og fremmest får en god oplevelse i London, hvor der er overskud hele vejen frem mod mål, så der bliver høstet nogle værdifulde erfaringer. Formen er rigtig god, og der er virkelig blevet trænet hårdt i Kenya med over 230 km i de hårdeste uger...

ebo@hvidovreavis.dk

menu
menu