HIF havde fortjent mere

HIF havde fortjent mere

Var bagud to gange mod AB men kom begge gange stærkt tilbage - fandt ikke helt niveauet

FODBOLD: Enten har HIF spillet på et for højt niveau i testkampene i forhold til evner, eller også genfandt man ikke det niveau, fordi man simpelthen ikke magtede det. Jeg tror, at der var flere ting, der spillede med. Premierekamp, ny sæson, uvished om egne evner og styrke og så en modstander, man kender ud og ind og helst ikke vil tabe til.

Kampen endte som bekendt 2-2 efter føring til AB på 1-0 ved pausen. Ser man på spil og chancer, burde HIF have vundet. Det var HIF, der i store dele af kampen skabte chancerne og havde spillet, men der var et par alvorlige udsving undervejs. En nervøs start fra begge sider blev afløst af en HIF offensiv, der dominerede frem til det 22. minut, hvor AB sendte en høj dyb bold mod HIF i modvinden. Mand mod mand og en målmand (Mikkel Hasling), der skulle træffe et valg. Skulle han løbe ud af målfeltet og forsøge en tackling eller en erobring med den risiko, det medfører eller blive inde og se, hvordan det udviklede sig. Han valgte det sidste, og så kunne AB sparke bolden forbi ham. Efter målet faldt kvaliteten i HIFs spil, men de rødblusede kom dog stærkt tilbage og dominerede de sidste minutter til pausen.

Kim Aabech havde en fri rolle i det offensive spil, som han valgte at lægge ude på højrekanten. Det betød, at Aleksandar Lazerevic var alene på toppen og dermed var ret alene om at søge de indlæg Aabech sendte af sted. HIFs højre side fik ikke skabt så meget. Nicolaj Agger og Daniel Thorup var lukket ned med tilstedeværelsen af Kim Aabech, så meget af det, HIF skabte, kom over venstrekanten med Louka Andreasen og en vandrende Nicolaj Agger.

Det blev langt bedre i 2. halvleg, hvor HIF kom stærkt ud. Kim Aabech fandt rummene lidt længere inde på banen og tættere på Lazarevic, og chancerne opstod igen. Kort inde i 2. halvleg udlignede Kim Aabech efter hjørnespark, hvor en løs bold tæt under mål resolut blev banket i mål. Målet fik AB til at søge styringen af kampen, og HIF måtte arbejde for føden. Defensivt havde HIF styr på AB, der ikke tilspillede sig de helt store chancer. HIFs højrekant var pludselig med i kampen og skabte nu også chancer. Louka Andreasen og Nicolaj Agger huserede på begge kanter og var begge chanceskabende. Efter godt en times spil sendte Kim Aabech et drøn af sted, som ABs målmand ikke kunne holde. Riposten midt for mål endte hos en fri Kasper Kristensen, der afsluttede igen på ABs liggende målmand. En kæmpe chance, der burde have været udnyttet bedre.

Spillet blev lidt hektisk og krampagtigt fra begge sider, og fejlene begyndte at indsnige sig. Pludselig blev det svært at ramme hinanden, og det blev lidt rodet i takt med trætheden også begyndte at melde sig. AB bragte sig foran med et lille kvarter tilbage på et selvmål af Aleksandar Lazarevic.

- Det var et indlæg, som så mange i kampen, hvor jeg ikke timede mit opspring optimalt, forklarede Aleksandar Lazarevic. - Jeg ramte bolden ovenpå hovedet, så den tog retning mod den fjerneste opstander og gik i mål...

HIF skulle bare bruge fem minutter for at ryste det mål af sig. Et hjørnespark fra højre ved den første opstander blev kraftfuldt headet i mål af forsvareren Malte Kiilerich til 2-2. Kort efter lagde indskiftede Magnus Fredslund en perfekt bold midt for mål på kanten af feltet til Kim Aabech, der forsøgte at lægge bolden ind. Hans afslutning var fin nok. ABs målmand var helt væk, og det var bolden også. Den strøg lige udenom den ene opstander.

Resultatet 2-2 var i orden og en god start for begge hold.

Trænerkommentar:

- Når man er bagud to gange og begge gange kommer tilbage, skal man være tilfreds. Jeg synes ikke, vi ramte det niveau, jeg ved, holdet kan spille på. Defensivt var vi gode til at holde AB fra fadet. Det var også dejligt at se, at der ikke var nogen, der slog op i banen, da vi kom bagud. Det havde jeg nu også forventet. Da Kim Aabech fandt hullerne i ABs forsvar i 2. halvleg, blev vi et bedre og farligere hold. Han har en fri rolle på holdet, og den udnyttede han klart bedst i 2. halvleg...

ebo@hvidovreavis.dk

menu
menu