HIF-svendeprøve med ”ikke bestået”

HIF-svendeprøve med ”ikke bestået”

2-1 nederlag mod bundholdet, der ”kæmpede for livet”

FODBOLD: HIF dumpede ved ”svendeprøven”, da man fredag aften tabte 2-1 ude til bundholdet Hobro, og HIF`erne har fortsat at ”bevise”, at man er et tophold, der kan nedbryde et hårdt kæmpende bundhold.

Det blev nemlig aldrig helt godt for Per Frandsens HIF-mandskab i det jyske. Spillerne havde ikke den samme "ild i øjnene" som hjemmeholdet, der kæmpede for hver en bold, mens HIF kæmpede lidt med at vænne sig til den tunge græsbane efter 14 dage med træning på kunstgræs. Den hurtige boldomgang og de mange hårde løb, som HIF ellers har brilleret med længe, var i hvert fald svær at få øje på.

Alligevel lykkedes det HIF at spille sig til flere ”lige ved og næsten”-chancer, hvor især Boateng, Thomsen og Carlsen knoklede mod hjemmeholdets beton-defensiv.

Der var ingen tvivl om at Hobro havde brugt landskampspausen til at forberede sig godt på HIF, hvor deres opstilling bød på fem i bagkæden der skulle forhindre HIF i at spille i små rum, og også forhindre at HIF-kanterne og backs kom til baglinjen, og så skulle chancerne komme på omstillinger og dødbolde. Et hurtigt mål på netop et hjørnespark, da Ahmed Iljazovski ikke fik dækket Kasper Høgh tæt nok op, betød at angriberen kunne stige ugenert til vejrs og heade Hobro i front. Det betød at planen blev lettere at udføre for hjemmeholdet.

Igennem hele kampen var det hjemmeholdet der kæmpede hårdest i duellerne, og efter et afviklet angreb gik det hurtigt den anden vej, så HIF ikke fik pladsen til at spille på.

Snydt for straffespark

I 2. halvleg gik gassen lidt af Hobro der kom til at stå længere tilbage på banen og HIF fik lidt flere gennemspillede angreb, der dog desværre ofte endte med et højt indlæg som Hobro alt for let kunne afvise. Med en halv time igen kom Lindberg, Al-Nazer og Fredslund på banen og de friske kræfter gav et mere direkte udtryk og fart i HIFs spil. Her blev man tydeligt snydt for et straffespark, da Al-Nazer blev nedlagt i feltet, - men dommerens fløjte forblev tavs trods store protester fra HIF. Et straffespark kunne have ændret kampens forløb, og måske have stresset Hobro i slutningen, men dennegang var heldet - eller dommeren - ikke med HIF. I de døende minutter satsede HIF det hele og Kim Aabech der ellers ofte er dukket op når HIF har haft brug for det, missede et stor mulighed, hvor han sparkede forbi mål. I stedet blev det 2-0, da Mathias Nyggard sendte bolden forbi Djukic på en af Hobros mange omstillinger, og selv om Mohammad Al-Nazer fik pyntet med en reducering til 1-2 i overtiden, blev 2-0 målet dødsstødet for HIF, der til gengæld kunne se Hobro juble som havde de sikret sig overlevelse.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>ka-ma

menu
menu