Historisk cykelhandler får ny ejer og bliver en Fri BikeShop

Historisk cykelhandler får ny ejer og bliver en Fri BikeShop

Efter 70 år i familien Sørensens ejerskab bliver Cykelhuset Central i Hvidovre nu overtaget af et andet cykeldynasti. På mandag den 8. januar åbner Frank Hansen ny Fri Bikeshop, og sammen med sin hustru og søn fører han traditionerne videre.

Der skrives lokalhistorie, når Cykelhuset Central skifter hænder, og Frank Hansen overtager den populære cykelbutik på Hvidovrevej 251. Den 8. januar genåbner butikken med ny ledelse og som en del af landets største kæde af cykelhandlere, Fri BikeShop. I over 70 år har cykelbutikken været ejet af familien Sørensen – i 30 år af faren og 40 år af sønnen, der har kørt butikken sammen med sin hustru og datter. Det stærke familiebånd er en af hovedårsagerne til, at den erfarne cykelhandler Frank Hansen nu køber butikken.

– Det er en butik, jeg altid har været interesseret i, for jeg kan genkende mig selv, i måden butikken er blevet drevet på. Jeg stod også i lære i min fars cykelbutik, og i dag ejer jeg fire andre cykelbutikker med min hustru Laila og vores søn, Anders. Ja, han bliver faktisk bestyrer af den ny butik i Hvidovre. Det er vigtigt for mig, at vi driver butikken videre i samme ånd, hvor vi yder en ekstraordinær service, forklarer Frank Hansen, der startede egen butik for 32 år siden som 20-årig.

Butikken i Hvidovre bliver hans femte Fri BikeShop. De øvrige er placeret i Glostrup, Vanløse samt to i Rødovre.

Ødelagte cykler repareres på stedet

Værkstedet får ligesom tidligere en central rolle i den daglige drift. Frank Hansens fire eksisterende butikker er kendt for deres velfungerende værksteder, hvor cyklerne ofte er klar samme dag. Som noget nyt tilbyder Hvidovres nye Fri BikeShop en mobilløsning, hvor mekanikeren kører ud på hjemmeadressen. Her bliver cyklen enten ordnet på stedet eller fragtet til værkstedet. Dagen efter står cyklen igen klar, hvor den blev hentet.

– Jeg betragter værkstedet som cykelbutikkens hjerte. Mange i branchen gider ikke værksteddelen og ser den som et nødvendigt onde. Ikke hos os. Det nye tilbud om at hente og bringe cyklerne er særligt relevant til de mange, der i de seneste år har købt en elcykel eller ladcykel. For unge uden bil og ældre borgere kan det være svært at få bragt cyklen ned til værkstedet på egen hånd, forklarer Frank Hansen.

Mobilløsningen gælder i samtlige af Frank Hansens fem Fri BikeShop-butikker.

Gratis eftersyn

Kunderne kommer til at mærke de mange fordele, som en stor kæde giver, såsom Fri lånecykel ved reparation, Livstidsservice, 14 dages tilfredshedsgaranti, landsdækkende bytteservice og muligheden for at splitte betalingen op i småbidder. Med fem butikker i kæden, der ligger tæt på hinanden, har Frank Hansen og familien altid mindst 2000 cykler på lager.

– Vi glæder os alle til at åbne dørene i den ny butik og hilse på kunderne. I hele januar kan alle komme ned og få foretaget et gratis eftersyn af deres cykel, hvor vi smører og justerer bremser, gear og alle andre løse dele. Det er udelukkende erfarne fagfolk, der får deres daglige gang i den ny butik, så kunderne kan være helt rolige ved at efterlade deres cykler i vores varetægt, smiler Frank Hansen.

menu
menu