Hvidovre bruger mere vand end landsgennemsnittet

Hvidovre bruger mere vand end landsgennemsnittet

Det gennemsnitlige vandforbrug for en dansker ligger på 106 liter vand om dagen. Borgerne i Hvidovre bruger 109 liter. Det viser helt nye tal fra HOFOR.

HOFOR opfordrer borgerne til at nedbringe forbruget med hjælp fra HOFOR’s vandberegner.

Helt nye tal viser, at Hvidovres borgere har fornuftige vandvaner, der ligger lige omkring landsgennemsnittet. 109 liter vand om dagen bruger en borger i Hvidovre til tøjvask, toiletskyl, bad, drikke mv. Men det er altså 3 liter mere end landsgennemsnittet.

Mette Hansen, som er vandsparerådgiver i HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, mener nemt, Hvidovres borgere kan skære adskillige liter af vandforbruget uden, at det går ud over komfort og dagligdag:

- Måske kan man bare skære lidt ned på tiden under den varme bruser. Eller fylde vaskemaskinen helt op, før den startes. Det kan man finde ud af på få minutter ved at bruge vores vandberegner. Det er en lille test, der med det samme viser, hvor mange liter og kroner, man kan spare ved at ændre sine vaner lidt.

Måske kan Hvidovre endog snuppe rekorden fra Albertslund, hvor borgerne er helt nede på i gennemsnit 95 liter om dagen. Det vil i hvert fald være godt for miljøet, siger hun:

- Det rene grundvand er en truet ressource. Især her i hovedstadsområdet, hvor vi er mange, der suger af reserverne. Så vi sparer både på pengene og ressourcerne, når vi bruger vand med omtanke.

De tre bedste tips til et lavere vandforbrug:

Undgå, at toilettet løber eller vandhanen drypper.

Installér sparebruser og vandbegrænsere til husets vandhanerog forkort badetiden. En almindelig bruser bruger 10-20 liter vand pr.minut, så et bad på 5 minutter kan i værste fald betyde et forbrug på100 liter vand.

Vand haven med opsamlet regnvand. Vand om aftenen, hvor fordampningen er mindst.

Det bruger vi vandet til:

Bad og personlig hygiejne: 48 %

Toiletskyl: 15 %

Tøjvask: 13 %

Opvask, rengøring: 10 %

Mad og drikke: 7 %

Øvrigt: 7 %

Du kan teste dig selv på HOFORs vandberegner: http://www.hofor.dk/baeredygtige-byer/vandspareraad/vandberegner/?hilite=%22vandberegner%22

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>(Kilde: Erfaringstal fra <CHARENTITY>8</CHARENTITY>HOFOR)

n

n

menu
menu