Hvidovre er et hit for unge familier med syge børn samt ”mormødre”

Hvidovre er et hit for unge familier med syge børn samt ”mormødre”

Ja, det er korrekt, at der foregår meget godt for børn i kommunen. Der er gode pasningsmuligheder for børn i alle aldre og mange aktiviteter at vælge imellem.

Hvidovre har dog endnu en fordel, dom kun få kommuner kan bryste sig af - nemlig en privat pasningsordning. Ordningen hedder Mormorordningen, og den kan træde til, når et barn bliver syg og ikke kan afleveres i den daglige pasningsordning. For et lille årligt abonnement kan familien blive medlem, og en mormor kan komme og passe dit/dine syge børn i hjemmet. Ordningen blev oprettet tilbage i 1998 af sundhedsplejerske Kirsten Baltzer Jepsen. Mormødrene er pensionister, der har tid og lyst til at være der, når mor og far skal på arbejder. Der vinkes farvel til forældrene fra vinduet, så børnene ved, nu er forældrene gået.

Pt. har foreningen børn fra 1 års alderen op til 10 år, men familien selv vurderer, hvor længe de har behov for pasning/er medlem. Man kan finde flere informationer på hjemmesiden mormorhvidovre.dk hvor man kan blive orienteret om årsabonnement og timepris.

En forælder fortæller: - Vi er en travl familie med tre børn på 9, 6 og 3 år. Vi har været medlemmer af mormorordningen siden vi flyttede til Hvidovre for syv år siden, og vi har benyttet os af det i stor udstrækning - ja, jeg tror nærmest vi er kernekunder, siger forældren og fortsætter:

- Vores familier bor på Fyn og i Jylland, så de kan ikke træde til med kort varsel. Vi har begge to jobs, hvor mange mennesker påvirkes, hvis vi aflyser møder og opgaver. Så vi vælger ofte at ringe efter en mormor, når vi har syge børn f.eks. på dage med mange møder. Vi ringer aftenen i forvejen, når vi kan se, at en af pigerne er sløj og har feber. Vi har været heldige at få de samme søde damer flere gange, så vi har et par stykker, vi kender godt. Det er en stor lettelse at kunne åbne døren for en moden og livsglad mormor, som kender børnene og huset, og som vi har tillid til. Vi har faktisk haft dage, hvor pigerne hellere vil passes af deres yndlingsmormor end af os. Det er måske lidt kedeligt at være hjemme med mor, som ordner hus og arbejdsmails i løbet af dagen. En mormor er jo bare her for barnets skyld og har ikke noget, hun skal nå. Pigerne synes, det er hyggeligt at vise hendes deres legetøj, og hun spiller gerne spil og læser højt for dem...

Skulle ovenstående have vakt din/jeres interesse, enten som forældre eller om kommende mormor (hvis du kan afse tid 1-2 dage om ugen), eller vil du/I blot høre mere om ordningeren, så kan man kontakte ordningens “overmormor” Kirsten på 42 41 19 38 eller en “mormor” på vagttelefon 22 52 18 98.

menu
menu