Hvidovre i førertrøjen

Hvidovre i førertrøjen

13 kommuner går sammen om nyt elektronisk omsorgssystem

Ni kommuner i Storkøbenhavn har sammen med fire andre kommuner givet opgaven med at levere et nyt elektronisk omsorgssystem og en elektronisk borgerjournal til IT-firmaet Systematic.

Det skriver DKNYT.

Valget er truffet efter et udbud, hvor de konkurrerende firmaer KMD og EG også deltog.

Udbuddet var sat i værk af Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforenings ni medlemskommuner - Hvidovre, Albertslund, Dragør, Ishøj, Glostrup, Høje-Taastrup, Rødovre, Solrød, og Vallensbæk. Frederikssund, Tårnby, Allerød og Stevns deltog også i udbuddet.

DKNYT skriver, at det elektroniske omsorgssystem skal leveres til alle 13 kommuner, mens kun otte af kommunerne også indfører den elektroniske borgerjournal.

De valgte systemer fra Systematic opererer således, at relevante oplysninger om den enkelte borger nemt og effektivt kan genbruges, når eksempelvis medarbejderne i hjemmeplejen skal dokumentere og opdatere. Store dele af dokumentationsopgaverne vil i fremtiden kunne klares via mobile enheder og ved afkrydsning af felter, og det vil være langt hurtigere for medarbejderne, der hidtil har været vant til at skulle dokumentere via beskrivende tekster.

Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforenings bestyrelsesformand, direktør Per Aalbæk Nielsen udtaler til DKNYT, at Hvidovre Kommune har trukket det store læs i udbudsprocessen og Hvidovre vil også være den første kommune, der implementerer systemet, siger han.

oas

menu
menu