Hvidovrespiller udtaget til A-landsholdet

Hvidovrespiller udtaget 
til A-landsholdet

Simon Boye Jørgensen er udtaget til det danske landshold

VOLLEYBALL: Den kun 18-årige Simon Boye Jørgensen gennemgik i denne sæson en fantastisk udvikling på Hvidovres volleyligahold og er nu sensationelt blevet efterudtaget til det danske landshold.

Byen og klubben har gennem tiderne været repræsenteret adskillige gange på ungdomslandsholdene, hvor Simon Jørgensen også har været fast inventar, men på A-landsholdet har klubben de seneste år mest været repræsenteret at af den tårnhøje centerspiller og anfører på ligaholdet, Nicolai Houmann. Han har så i år valgt at tage en pause fra landsholdet på grund af studierne, men en hel del Hvidovrespillere nærmer sig A-landsholdet, hvilket strategien med at satse på talentudvikling i klubben er stærkt medvirkende til. - Det er kæmpestort både for spilleren og klubben hver gang, det lykkes at få en spiller med helt inde omkring A-landsholdet, da det bekræfter os i, at vores udviklingsmiljø fungerer, og det medvirker til at binde hele ligatruppen sammen med landsholdsnetværket, udtaler formand for Hvidovre Volleyball Klub Tim Christensen, der selv har spillet på klubbens bedste hold i 10 år.

Sportschef Thomas Stryhn: - Vi kunne sagtens tilknytte 4-5 udenlandske spillere til vores bedste mandskab hvert år, men det giver ikke mening for os langsigtet, selvom det potentielt vil kunne medvirke til et højere niveau. Når vi har valgt at satse på lokal talentudvikling, er vi også nødt til at begrænse mængden af udenlandske spillere, da vi ellers vil hæmme de unges muligheder og gøre klubben mindre attraktiv at søge for danske talenter. Derfor forsøger vi maksimalt at finde en enkelt ”High performer” eller to udefra, som kan medvirke til at resten af truppen kan vokse...

De danske volleyherrer er i gruppespillet i European League, hvor vinderen af turneringen kvalificerer sig til World League. Danmark har fordel af hjemmebane i Final 4 i Gentofte Sportshal, så der vil være en spændende mulighed for at opleve international topvolley.

sport@hvidovreavis.dk

menu
menu