Hvor meget er ishockeyen værd?

Hvor meget er ishockeyen værd?

Budene på, hvor meget et lokalt ishockeyhold i Metalligaen er værd, er forskellige. I går aftes drøftede kommunalbestyrelsen vurderingerne

400.000 kr. eller 2,5 mio. kr.

Så stor er forskellen på to vurderinger af, hvor meget et sponsorat af Hvidovre Ishockey Fighters er værd for Hvidovre Kommune, og deraf hvor meget Hvidovre Kommune rimeligvis kan give som sponsorstøtte til klubben.

Emnet blev drøftet på et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde mandag aften efter redaktionens deadline.

Sagen om et eventuelt sponsorat af Hvidovre Ishockey Figthers blev første gang drøftet i kommunalbestyrelsen den 25. april, hvor oplægget fra kommunens forvaltning lød på, at der blev bevilget et sponsorbeløb til klubben på 2,3 mio. kr. både i 2017 og i 2018.

Sagen var inden da behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor et enigt udvalg dog var blevet enige om netop ikke at sætte et konkret beløb på et eventuelt sponsorat, men derimod om, at der skulle indgås videre drøftelser med klubben.

- Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler, at kommunen går i seriøse forhandlinger med Hvidovre Ishockey Klub om støtte til deltagelse i Isligaen 2017. Det endelige beløb finansieres af kassen, lød det i sagsfremstillingen.

Udskudt to gange

Da sagen skulle behandles på selve kommunalbestyrelsesmødet blev den imidlertid udskudt, fordi der i mellemtiden var indhentet en vurdering af værdien af et eventuelt sponsorat. Vurderingen var noget lavere end det oplæg, som kommunens forvaltning havde fremlagt - nemlig til en værdi af mellem 700.000-850.000. Rensede man beløbet for de såkaldte VIP-indtægter faldt vurderingen yderligere til 400.000-550.000 kr.

Borgmester Helle Adelborg indkaldte derfor til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde den 8. maj, så kommunalbestyrelsen havde mulighed for at læse materialet grundigt igennem. Også den drøftelse endte imidlertid i en aflysning, fordi kommunen ønskede yderligere belysning af sagen.

- I den mellemliggende periode har administrationen holdt møde med repræsentanter for ishockeyklubben samt indhentet yderligere en konsulentrapport med værdiansættelse af et eventuelt sponsorat, lyder det i sagsfremstillingen, som årsag til udskydelsen.

På mødet i går blev kommunalbestyrelsen således præsenteret for endnu en vurdering af værdien af et eventuelt sponsorat af Hvidovre Ishockey Fighters. I denne vurdering anslås det, at et sponsorat af Hvidovre Ishockey er ca. 2,5 mio. kr. værd.

Avisen følger op på beslutningen i næste uge Hvidovre Avis

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>key

menu
menu