HVORFOR FRAVÆLGER FORÆLDRENE FOLKESKOLEN?

HVORFOR FRAVÆLGER FORÆLDRENE FOLKESKOLEN?

MORTEN JØRGENSEN med åbent brev til Helle Adelborg:

Hej Helle,

Vi kender hinanden - i hvert fald på skrift. Vi har skrevet en del sammen. Jeg interesserer mig for folkeskolen - ligesom dig. Jeg er forælder. Du er lærer (når du ikke er borgmester). Mine to ældste børn startede i folkeskolen i Hvidovre. Der går de ikke mere. Det er jeg glad for. Det er de glade for. Ligesom mange andre børn og deres forældre, jeg møder hver dag. Jeg møder desværre også børn og forældre, der ikke har muligheden for at vælge. De er tvunget til at være en del af folkeskolen. Jeg er ked af, at det er sådan. Det fortjener hverken de, eller folkeskolen.

Jeg har skrevet til dig med bekymring om mangel på struktureret undervisningsdifferentiering. Du har skrevet tilbage til mig om klassernes sammenhængskraft.

Jeg har skrevet til dig om forældre, der først forsøger at bidrage til folkeskolen, siden giver op og finder alternativer udenfor folkeskolen. Det er forældre, der melder sig som kontaktforældre, trivselsforældre og deltager aktivt i forældremøder og skole-hjem samtaler. Deres børn møder til tiden, de er undervisningsparate og de har opbakning med hjemmefra. De forældre og deres børn er på vej væk. De giver op - nogle allerede på forhånd. Statistikkerne viser at folkeskolen bliver valgt fra. Det gør den også i Hvidovre. Det er jeg ked af.

Kender du dem? ved du, hvorfor de giver op og fravælger folkeskolen?

Der er en del lærere i blandt. De vælger fagligheden, de mindre klasser og kontinuiteten i undervisningen. Det er det, jeg hører. Måske er det hele sandheden? Måske ikke?

Det ærgrer mig. Hvorfor er det sådan? Du har jo skrevet til mig, at du ikke kan gøre noget ved det. Du må ikke blande dig. Det står i folkeskoleloven. Det har du skrevet. Men kommunen fører jo også tilsyn med folkeskolerne. Det har du ikke skrevet. Det har din forvaltning skrevet. Hvad indebærer dette tilsyn? og hvordan udmøntes det konkret i Hvidovre?

Held og lykke med valget den 21. november.

Morten Jørgensen

Søliljevej 14A

menu
menu