I bare tæer og sort gi

I bare tæer og sort gi

Ugen igennem har Hvidovre Stadion dannet rammen for den internationale sommerlejr for Shinson Hapkido-udøvere

Hvidovre Stadion og de omkringliggende baner har i den forløbne uge dannet rammen for den internationale sommerlejr for Shinson Hapkido-udøvere. Hvidovre Stadion har således samlet set haft ca. 800 gæster fra Belgien, Tyskland, Schweiz, Sydkorea og naturligvis Danmark, som ugen igennem har trænet på græsset foran tribunen i bare tæer og sorte gi’er.

Hvidovre Avis har været forbi for at høre om sporten, og hvordan lejren er gået.

Ferie og træning

Shinson Hapkido-udøvere holder hver sommer sommerlejr og hver sjette år foregår det i Danmark. De sidste par gange i Danmark har sommerlejren været afholdt i enten Holbæk eller Kalundborg, men fordi deltagerne i forbindelse med lejren også holder ferie, har arrangørerne haft et ønske om at placere årets lejr mere centralt i Danmark end tidligere.

- Efter sidste sommerlejr i Danmark blev vi enige om, at det kunne være interessant at holde lejren i Hvidovre, fordi vi ligger tæt på storbyen, siger Lars Forsting, der er kasserer i Hvidovre Shinson Hapkido klub.

De mange deltagere i lejren kommer nemlig ikke udelukkende for at træne Shinson Hapkido.

- Når man bruger sommerlejren som en ferieuge, er der mange af deltagerne, der også gerne have mulighed for at lave andre ting end udelukkende træne, siger Frank Larsen, der er medlem af Holbæks Shinson Hapkido-klub og desuden er kasserer i det danske Shinson Hapkido forbund.

Både Lars Forsting og Frank Larsen er i styregruppen for afviklingen af sommerlejren, og selv om alt ånder fred og ro er deres liste over gøremål alenlang. Der skal sørges for koordinering af de mange frivilliges opgaver.

En familiesport

På plænerne bag den store fodboldbane er de mange lejrdeltageres telte slået op. Et sted er der desuden en “børnehave”, hvor de deltagere, der har mindre børn med, skiftes til at passe hinandens børn, så de voksne også kan få trænet under lejren. Aldersmæssigt er der Shinson Hapkido-udøvere i alderen 4-70 år, men eftersom det er hele familier, der er taget på sommerlejr, er der også helt små børn i lejren. I det hele taget betegner Lars Forsting og Frank Larsen Shinson Hapkido som en familiesport.

- Mine børn startede da de gik i 1.-2.-klasse, og så endte det med, at både jeg og min kone begyndte at dyrke sporten i stedet for bare at sidde og vente på børnene, siger Lars Forsting.

Intet konkurrenceelement

Frank Larsen, der har dyrket sporten siden 1990’erne er i øvrigt en af de to danske udøvere, der har den højeste grad som 4. dan. Han tilføjer, at årsagen til, at Shinson Hapkido er populær for hele familien og i det hele taget for både drenge, piger, mænd og kvinder er, at konkurrenceelementet er taget helt ud af sporten.

- Traditionel kampsport tiltrækker især yngre mænd, fordi der er et konkurrenceelement. Det har vi trukket helt ud af sporten, og ved at vi ikke har alvorlig konkurrence, så tiltrækker vi hele familier, fortæller Frank Larsen.

Under lejren trænes der to gange om dagen, mens sortbælterne (de mest øvede, red.) har mulighed for en ekstra daglig træning. Træningen får de af forskellige mestre og af grundlæggeren af Shinson Hapkido: Ko Myong, der indleder og afslutter hver dags træning.

Det er dog ikke noget krav til, hvor meget man skal deltage i træningen. Der er imidlertid et stort potentiale i at give den gas med træningen.

- Hvis man er med til alle træninger hele ugen svarer det nogenlunde til tre måneders træning ude i klubberne, siger Frank Larsen.

100 medlemmer lokalt

Ko Myong grundlagde sporten, da han kom fra Sydkorea til Tyskland. Shinson Hapkido er derfor stor i Tyskland, hvor der er ca. 10.000 udøvere. I Hvidovres klub er der ca. 100 medlemmer. Frank Larsen fortæller, at Holbæk har ca. 130 udøvere. Han tilføjer, at sommerlejren efter hans mening er en meget positiv oplevelse.

- Det er på mange måder en fantastisk kulturudveksling, der foregår i sådan en lejr, både træningsmæssigt og socialt, siger han.

Handler om egen udvikling

På plænen foran tribunen er formiddagens træning netop overstået. De mange sortklædte Shinson Hapkido-udøvere siver langsomt væk fra græsset. Det er svært at se, hvem der er mester, og hvem der er nybegynder, men det er en del af sporten, lyder det fra Frank Larsen.

- Der er ikke den store visuelle forskel på vores gradueringer og fremtoning. Det handler mere om at have sin egen personlige udvikling i fokus. Og det forhold, at konkurrenceelementet er ude betyder, at vi er her MED hinanden og ikke MOD hinanden, siger Frank Larsen og hentyder til den ro og orden, der i og omkring teltene på fodboldbanerne.

Han tilføjer, at den hierakiske struktur i sporten desuden betyder, at der er stor respekt for hinanden blandt deltagerne. Og Lars Forsting fra Hvidovre uddyber.

- Alle ved jo, at hvis nu det her kom til at ligne Roskilde Festival, så vil der være nogen, der skal rydde op. Og det ville også komme til at gælde hos dem, når der holdes sommerlejr næste gang, siger Lars Forsting.

De to understreger i øvrigt begge, at de synes, at de har haft ekstremt gode faciliteter, og at de har et mål om, at efterlade det minimum i den stand, som de ankom til.

- Vi vil faktisk gerne efterlade det lidt bedre, slutter Lars Forsting.

De udenlandske gæster forlod lejren fredag eftermiddag. De danske blev lidt længere for at være sikre på, at kunne efterlade pladsen, som da de ankom.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>key

På de tilstødende fodboldbaner har deltagerne haft deres telte slået op.

På de tilstødende fodboldbaner har deltagerne haft deres telte slået op.

Hver dag er der blevet trænet mindst to gange på fodboldbanen på stadion. Der har været omkring 800 deltagere i sommerlejren.
Hver dag er der blevet trænet mindst to gange på fodboldbanen på stadion. Der har været omkring 800 deltagere i sommerlejren.

Hver dag er der blevet trænet mindst to gange på fodboldbanen på stadion. Der har været omkring 800 deltagere i sommerlejren. Hver dag er der blevet trænet mindst to gange på fodboldbanen på stadion. Der har været omkring 800 deltagere i sommerlejren.

menu
menu