Ikke kun et spørgsmål om smag

Ikke kun et spørgsmål om smag

I en tid, hvor alle synes at måtte have en mening - uagtet egne forudsætninger for at vurdere - må det være næsten så sikkert som amen i kirken, at det kommende projekt for Risbjerggårdgrunden vil møde modvind, når det offentliggøres den 20. juni.

For hvad den ene synes er pænt, kan være meget langt fra den andens smag.

Der bliver næppe tale om et arkitektonisk misfoster, men i en lokal kontekst kan det nu også være ganske alvorligt, hvis indholdet af den kommende Kulturgård går hen og bliver mere eller mindre ubrugeligt - eller slet og ret ligegyldigt. Altså, hvis Kulturgården ikke evner at blive et kompleks, der kan samle, og som kan byde Hvidovres beboere på et nyt midtpunkt i deres by.

Det bliver derfor spændende at se, om der med offentliggørelsen opstår en kløft mellem de kommende brugere, skabere og besluttere. Og på sigt om projektets ydre i tilpas grad kommer til at afspejle dets indre formål, som vel helst skal være livligt, indbydende og inspirerende. Det værst tænkelige scenarie er vel nærmest, at projektet bliver kedeligt og livløst - både udadtil og indadtil.

Heldigvis er der i princippet, og hvis viljen ellers er der til det, mulighed for at projektet i den kommende fase tilrettes og forbedres - så de kommende brugere af Kulturgården fortsat bliver inddraget. For det er ikke kun et spørgsmål om smag, men også om form og funktion, hvis projektet skal blive en succes.

Hellere inddragelse og dialog end et prestigeprojekt, som ingen eller kun få gider sætte deres ben i.

menu
menu