Inge Faldager dobbelt Europamester... igen, igen!

Inge Faldager dobbelt Europamester... igen, igen!

Det blev til yderligere fire medaljer til Hvidovre AM

ATLETIK: Det er ikke kun den 17-årige Annesofie Hartmann, der for kort tid siden blev nr. 14 ved VM U18, der tilsyneladende kan kaste diskos i den lokale atletikklub. Således blev det til hele 2 Europamesterskaber i diskoskast ved det netop afviklede Europamesterskaber for Masters, der havde deltagelse af knap 4.000 udøvere i alderen fra 35 og op til de ældste på over 90 år.

Det var ikke nogen overraskelse, at Inge Faldager vandt titlen hos kvinder 65-69 år, da hun har vundet medalje i netop diskoskast ved de sidste otte mesterskaber. Men det var bestemt en positiv overraskelse, at den tidligere mangedobbelte danske seniormester, Vivian Krafft, i sit comebackår til atletikken allerede nu har så højt et niveau, at hun også tog EM-titlen, dog for kvinder 50-54 år.

- En dejlig oplevelse, som jeg ikke umiddelbart havde set komme, men det giver mig blod på tanden i forhold til at fortsætte, da det jo nu ser ekstra spændende ud med VM næste år i Malaga, sagde en glad Vivian Krafft efter sit lidt overraskende mesterskab.

For Inge Faldager var det hendes Europamesterskab nummer 32 i en lang og yderst imponerende masterskarriere, og det blev ikke blot ved en enkelt guldmedalje, da hun med dygtighed forsvarede sin titel i kaste 5-kampen, hvor man laver hammer, kugle, diskos, spyd og vægtkast, hvor man scorer point efter, hvor langt man kaster. Her er det blevet til imponerende 10 guld og to sølv ved de seneste 12 mesterskaber, så det er ypperste verdensklasse af den 69-årige atletikudøver, der lige supplerede samlingen ved også at vinde sølv i hammer og bronze i vægtkast!

Også Mette B. Jepsen gjorde sig særdeles positivt bemærket, da hun i kamp mod 29 sprintere fra resten af Europa på sprinternes kongedistance, 100 meter, fik kæmpet en sølvmedalje med hjem til Hvidovre i 13,11 sekund hos kvinder 45-49 år. Trods kun 16. bedste resultat inden starten på længdespringskonkurrencen, så var det lige før, at der også kom en medalje med hjem i denne disciplin, da Mette B. Jepsen nærmest overgik sig selv ved at sætte dansk rekord med 4,94 meter, og kun være beskedne 1 cm fra bronzemedaljen.

- Forrygende præstationer af vores mastersudøvere, hvor også Marie-Louise Levy, Karsten Nielsen og Bjørn Malskær også nåede frem til finalerne i deres respektive øvelser. Det er en stor fornøjelse, når vores masters udøvere viser, at atletik ikke kun er for de helt unge, men er en idræt for livet, beretter en glad sportschef, Michael Bruun Jepsen.

sport@hvidovreavis.dk

Inge Faldager og Vivian Krafft vandt begge guld i diskoskast, men i hver deres aldersklasse.

Inge Faldager og Vivian Krafft vandt begge guld i diskoskast, men i hver deres aldersklasse.

menu
menu