International dokumentarfilmfestival kommer til Hvidovre

International dokumentarfilmfestival kommer til Hvidovre

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX rykker ind i Filmbyen i Avedørelejren, lørdag den 17. marts.

Med sig har de tre anmelderroste og meget aktuelle dokumentarfilm, der hver især sætter fokus på nogle af tidens vigtige og meget debatterede emner, i den offentlige debat. Dagen bliver præsenteret i samarbejde med Kultur og Fritid, Hvidovre Produktionsskole - Bataillionen, Hvidovre Madfællesskab, Det Spiselige Hvidovre, Quark NaturCenter og Zentropa Productions.

Om at spise dyr

Den første film på programmet er den kontroversielle film “Eating Animals”, som er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bestseller af samme navn. Filmen giver os et nærgående indblik i den industrielle kødproduktions konsekvenser - ikke blot for dyrene, men også for os selv og den planet, vi lever på. Hollywood-skuespillerinden, Natalie Portman, lægger stemme til filmen.

Efter filmen vil professor ved Københavns Universitet, Jesper Lassen, holde et 15 minutters oplæg, hvor han perspektiverer filmen til danskernes forhold til at spise dyr. Herefter igangsættes to workshops - henholdsvis på Quark Naturcenter ved naturvejleder Christian Black-Storm og “Det Spiselige Hvidovre” og på Bataillionen ved Hvidovre Madfællesskab og Dansk Vegetarisk Forening. Her skal der bl.a. drøftes alternativer til den industrielle kødproduktion ud fra en lokal og dansk kontekst - med fokus på etik samt de natur-, klima- og sundhedsmæssige konsekvenser herfor. Der vil blive grillet naturkød i det fri, arbejdet med plantebaseret kost og meget mere.

Kunstig intelligens

Hvis du ikke helt er til film om dyreetik og kødproduktion - så fortvivl ikke. Gå for eksempel ikke glip af den nervepirrende kamp mellem mennesket og maskinen, når der vises “AlphaGo” i Auditoriet - en dokumentar om kunstig intelligens og det strategiske brætspil Go - østens svar på skak.

Det asiatiske brætspil Go er den ultimative eksamen for kunstig intelligens. Det over 2500 år gamle og umiddelbart enkle, men samtidig uendeligt komplekse spil får skak til at ligne fire-på-stribe. Så da den regerende verdensmester, sydkoreaneren Lee Sedol, forrige år prøvede kræfter med Googles DeepMind-program, holdt hele verden vejret. Og det gør man også, når man ser “AlphaGo” - uanset om man ved hvordan de fem spil mellem menneske og maskine faktisk gik. Lee kæmper for menneskeheden i et nervepirrende showdown, hvor teknologien selv bliver sat på den yderste prøve. En sober, tankevækkende og uhyre medrivende film.

Efter visningen vil professor, Ole Winther fra Danmarks Tekniske Universitet, som forsker i Machine Learning og kunstig intelligens, holde et kort oplæg om kunstig intelligens - hvorefter det vil være muligt for publikum at stille spørgsmål.

Herefter er der Go-workshop i Bataillionen sammen med Københavns Go Klub. Alle kan være med, lige meget om du er nybegynder eller øvet spiller. Spillet er både sjovt og fængende - så kom og hyg med!

Fællesspisning

Helt centralt i dagens program finder man fællesspisningsarrangementet i Bataillionen ved Hvidovre Madfællesskab. Temaet for fællesspisningen er koblet til film og workshop vedr. “Eating Animals”, men man kan dog sagtens deltage i fællesspisningen uden at have deltaget heri; det gælder også for de personer, der har set “AlphaGo” og deltaget i workshop, eller dem, der skal høre foredrag og se filmen “Mountain” efter fællesspisningen. Alle er velkomne.

Aftenen slutter på toppen

Som optakt til aftenens sidste film “Mountain” kommer foredragsholder og bjergbestiger, Henrik A. Olsen og holder et kort, intenst foredrag om hans tiltrækning og fascination af bjerge - med bl.a. fortællinger fra Mount Everest; om sherpaernes rolle på bjerget, dødszonen, det farlige 2nd step, forfrysninger, kroppens mentale og fysiske kamp for at gennemføre og overleve de ekstreme udfordringer og meget mere. Henrik tilhører en lille eksklusiv klub af bjergbestigere, som har formået at bestige de “De Syv Tinder” - de syv højeste bjergtinder fordelt på klodens syv kontinenter.

Filmen “Mountain” er en billedskøn fortælling om menneskets grundlæggende fascination og tiltrækning af bjerge - fortalt af en vittig og veloplagt Willem Dafoe. Australian Chamber Orchestra har bidraget med et forførisk smukt lydtæppe til filmens lyriske billeder. Filmen præmierede sidste år i et udsolgt Sydney Opera House. Nu har man muligheden for at høre og se filmen i Zentropas hyggelige hjemmebiograf; det er vertikalt adrenalinsus og orkestral skønhed forenet i ét.

Hygge og brætspilscafé i Bataillionen

Bataillionen er hjertet og centrum for hele arrangementet i Filmbyen. Det er her man mødes inden filmene begynder - bl.a. for at købe lidt proviant til film, foredrag m.m. Her vil der være spil- og madworkshop ifm. filmene. Men der vil også samtidig være brætspilscafé for dem, der blot har lyst til at komme og hygge sig sammen med andre og spille spil; mærke stemningen fra de igangværende begivenheder i huset og nyde forfriskninger fra Bataillionens café. Ta’ gerne dit eget spil med eller lån et.

TID & STED

Lørdag den 17. marts. Dørene åbner kl. 13.00

Bataillionen, Alarmpladsen 2 - Avedørelejren/Filmbyen

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte kulturkonsulent, Uffe Bang Sørensen på ubs@hvidovre.dk eller tlf.: 36 39 32 79

PROGRAM:

13.00 - 13.45 - Check-in + salg af slik, vand m.m. - Bataillionen

13.00 - 17.30 - Brætspilscafé, DJ, kaffe og kage - Bataillionen

14.00 - 15.30 - Film: “Eating Animals” - Zentropa Biograf

14.00 - 15.30 - Film: “AlphaGo” - Auditoriet

16.00 - 17.30 - Workshop “Eating Animals” - Quark + Bataillionen

16.00 - 17.30 - Go-Workshop v. Københavns Go Klub – Bataillionen

18.00 - 19.30 - Fællesspisning v. Madfællesskabet – Bataillionen

19.00 - 19.30 - Check-in til “Mountain” + salg af slik m.m. - Bataillionen

19.45 - 21.45 - Film: “Mountain” + foredrag - Zentropa Biograf

Billetter:

Billetter kan købes på facebook.dk/2650kultur eller hvidovrebib.dk/arrangementer

Billet til mad: 40 kr. inkl. gebyr:

Film: “Mountain” + foredrag: 30 kr. inkl. gebyr:

Film: “Eating Animals” + workshop: 30 kr. inkl. gebyr:

Film: “AlphaGo” + workshop: 30 kr. inkl. gebyr:

Det er gratis at deltage til brætspilscafé kl. 13 til 17.30

menu
menu