JO, VI MÅ BESTEMT FRYGTE PLEJEHJEMMENE I HVIDOVRE...

JO, VI MÅ BESTEMT FRYGTE PLEJEHJEMMENE I HVIDOVRE...

”En skuffet ægtefælle” om forholdene på plejehjem:

Har lige læst artiklen fra Anette Farnø Skoureup i Hvidovre Avis af den 31. okt. 2017, hvor hun indleder: “Frygt ikke plejehjemmene i Hvidovre!”.

Jeg vil ikke give dig ret Anette, - jo vi SKAL bestemt frygte plejehjemmene i Hvidovre.

Et plejehjem SKAL være et sted, hvor man føler sig hjemme og bliver behandlet med respekt og værdighed og ikke tales til, som om de er små børn. Fordi man kommer på plejehjem forsvinder ens følelser og værdighed jo ikke.

Jo, vore plejehjem har med rette fået et meget dårligt ry som et sted, hvor man bliver parkeret og man ikke mere er et menneske med egne meninger og hvor de “glemmer” at skifte ble og hvor man ikke bliver behandlet med respekt og omsorg.

Underbemanding hos plejerne, der er slet ikke nok uddannet personale til at håndtere demente, de har ikke meget ikke tid til at tale med beboerne. De kan ikke aflæse beboerne, alle har jo forskellige behov og hvis man havde god tid til at tale med beboerne, ville man opleve, at de åbnede sig og begynder at fortælle om deres livshistorie. Jeg har selv oplevet en kvinde der altid bare sad og stirrede ud i den blå luft, og da jeg begyndte og tale til hende vågnede hun pludselig og smilende til mig, begyndte hun at fortælle om hendes familie, arbejdsliv m.m. Det var en varmende oplevelse, at se hende stråle og at der var kommet liv og lys i hendes øjne.

En god oplevelse!

Min ægtefælle har også været på Svendebjerghave, og de gør et fantastisk stykke arbejde. Vores oplevelse med Svendebjerghave har været en dejlig oplevelse. Der er hygge og det ligner en hjem med skønne stuer, planter, et par katte og en hund. Der dufter af mad og man kan købe mad, så men kan spise sammen med sin ægtefælle. Hvilket også har meget stor betydning både for den demente, men også for ægtefællen.

Kære Anette, - jeg syntes, du også burde have aflagt et besøg på et plejehjem, hvor der ikke også kommer hjemmeboende ældre som ikke bor der til hverdag, så havde du nok fået et andet syn på plejehjemmene i Hvidovre.

Havde ikke tid

Jeg vil kort opridse et lille “udpluk” af, hvad vi har oplevet:

Efter ophold på Hvidovre Hospital, hvor de gav min ægtefælle beroligende medicin (som man ikke må give ældre eller demente) og uden en genoptræningsplan, kommer min ægtefælle på Svendebjerghave. Efter ca. to mdr. bliver min ægtefælle uden at have læsebriller på, præsenteret for en skrivelse fra visitationen om en plejehjemsplads. Personalet spurgte om min ægtefælle ønskede dette, uden at min ægtefælles havde læst det eller vi havde haft tid til at se plejehjemmet, gav de Hvidovre kommune besked på, at vi havde sagt ja til tilbuddet. Dagen efter kom der en lejekontrakt.

Jeg ringede mandag formiddag til visitationen, da jeg undrede mig over, at vi havde fået en kontrakt uden at have set boligen. Personen som jeg skulle tale med havde ikke tid men ville ringe tilbage. Personen ringede aldrig tilbage. Hvidovre kommune er slet ikke borgervenlige, og det er under al kritik.

Min ægtefælle måtte så flytte til det tilbudte plejehjem og efter fem dage, havde min ægtefælle fået lungebetændelse og var dehydreret pga. væskemangel. Plejehjemmet kom f.eks. ikke og serverede saftevand som de gjorde på Svendebjerghave. Det var vores datter og jeg som måtte tilkalde sygeplejersken og fortælle at der var noget galt. Min ægtefælle havde på den korte periode tabt 10 kg.

Vi fik ikke en indflytningssamtale før der var gået en måned. Hverken ægtefællen eller plejerne kan købe mad og sidde og spise med. Det sociale samvær og hygge går derfor tabt. Der bliver ikke lavet mad på afdelingen som på Svendebjerghave. Hvis der er noget mad i overskud bliver det smidt ud. Servietterne er udskiftet til noget tyndt papir. Der er nu kun en type saftevand. Lyset bliver slukket på gangene omkring kl. 19.30. Der stinker af tis.

Der er skåret meget ned her i 2017, bl.a. på rengøringspersonalet, sosu-assistenterne og sygeplejersker og der er en del vikarer. I sommerferien er der slet ikke nok personale.

Jeg har talt med en del ægtefæller, som også er meget utilfreds med forholdene på plejehjemmet. Vedkommende fortalte mig bl.a., at ægtefællen, som sidder i rullestol, næsten altid er våd fra top til tå, det var vedkommende meget ked af. Vedkommende ville gerne klage til kommunen, men havde ikke overskud til det.

Mange af plejerne tør ikke sige noget til lederne, da de er bange for at blive fyret. Der er også nogle som vil søge et andet arbejde, da de ikke kan klare arbejdspresset. De giver udtryk for, at der er dårligt arbejdsmiljø.

Ja Anette, du har været heldig, at ingen af din familie eller venner har haft behov for at bo på et plejehjem, men vi bliver alle sammen ældre og får måske behov for et sådant ophold.

Jeg vil give dig fuldstændig ret i at der skal en normering til bl.a. at male motiver på dørene, nogle flere farver på væggene samt grønne planter og blomster, så der er mere hyggeligt for alle beboerne, i stedet for de sterile vægge og gange. Der skal bruges en meget større normering til at ansætte kvalificeret personale, aktiviteter, fysioterapi m.m. og det gælder ikke kun Svendebjerghave.

At ægtefællen bliver glemt i hele denne proces, blæser Hvidovre kommune også på!.

I - en skuffet ægtefælle.

menu
menu