Kom til hitparade med Rugsted & Kreutzfeldt

Kom til hitparade med Rugsted & Kreutzfeldt

Musikrådet har inviteret Rugsted & Kreutzfeldt med band til Hvidovre Medborgerhus på fredag som også er første dag i Vestegnens Kulturuge

Oplev Rugsted & Kreutzfeldt med fuld band-besætning, når Hvidovre Musikråd inviterer til koncert på fredag 8. september. Bandet spiller Rugsted & Kreutzfeldts kendte hits og også en lang række hits, som er skrevet af duoen men kendt via sangere som Sanne Salomonsen og Burhan G.

Vestegnens Kulturuge er snart i fuld gang. Det første arrangement i Hvidovre er Musikrådets koncert med Rugsted & Kreutzfeldt, og koncerten skydes i gang med en lille åbningstale for Kulturugen ved borgmester Helle Adelborg.

Rugsted & Kreutzfeldt går denne aften på scenen med band og vil spille en perlerække af hits. “Jeg ved det godt, men det´ for sent nu”, lød fra igen og igen fra radioen for tre årtier siden, da duoen Rugsted & Kreutzfeldt havde deres storhedstid. Sangen “Jeg ved det godt” er siden blevet en evergreen i dansk popmusik og var toppen af poppen i dé år. Andre hits var “Tilfældigvis forbi”, “Spring op, ta med”, “Går gennem tiden” og “Dele dine drømme”. Efter debutpladen i 1979 fulgte tre albums mere, inden duoen gik i opløsning i 1984. Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt fortsatte dog samarbejdet og producerede plader for andre kunstnere.

Rugsted & Kreutzfeldt blev gendannet i 2006 og har siden nydt godt af et stort og trofast publikum på landets store og små scener, fra mindre akustiske koncerter til store festivaler. Det bliver med både de gamle 80’er-hits, nyere sange fra det længe ventede album “5”, som blev udsendt i 2011 samt sange de har skrevet til andre artister (bl.a. Sanne Salomonsen, Burhan G, Lis Sørensen og Martin Brygmann).

Sidste efterår udgav Rugsted & Kreutzfeldt en EP med titlen “Sange vi skrev til andre”. EP’en indeholder fire tracks, der er skrevet af Rugsted & Kreutzfeldt, men som aldrig før har været indspillet af duoen. Sangene er kendt fra indspilninger af Sanne Salomonsen, Burhan G og Lis Sørensen.

- Optagelsen blev lavet, fordi vi gennem et halvt års tid har spillet sangene live, og publikum har efterspurgt muligheden for at høre dem hjemme i stuen. Vi bruger live-optagelserne, fordi musikken lever mest på scenen, og fordi det er den oplevelse publikum tager med hjem fra koncerterne, siger Stig Kreutzfeldt om udgivelsen. Og Jens Rugsted forsætter:

- Publikum vidste ikke at det var os, der havde skrevet sangene, så vi besluttede at de selvfølgelig skulle have mulighed for at genhøre vores helt egne udgaver af dem...

“Kendissættet” lægges oveni koncerten som en selvstændig afdeling. Det vil sige, at til denne koncert får et bonussæt i sættet med alle de kendte hits. Andre i originalversionerne vi aldrig før har hørt, men stadig kender. Derved får vi til koncerten her i Hvidovre fuld valuta, masser af hits og ekstra spillelængde for billetpengene.

Rugsted & Kreutzfeldt fortæller: - Luksusproblemet bestod i at skære sange væk fra det eksisterende repertoire for at gøre plads til at hylde de “nye”. De gamle hits hører til i vores koncerter. Det er svært at tage nogen ud. Derfor blev det besluttet at lægge et ekstra sæt ind i koncerten. Her vælges sange fra en pulje, vi har skrevet til andre artister som Sanne Salomonsen (Hvis du forstod, Uden Dig, Kærligheden Kalder m.fl.), Burhan G (Jeg i live), Lis Sørensen (Du tænder lys), Peaches & Bobo (Simple Emotions), Martin Brygmann (Hjertets telefon), Søs Fenger (Kun et kys herfra) og mange flere. Kunstnere som vi har skrevet sangene til og aldrig selv har indspillet...

Koncerten er arrangeret af Hvidovre Musikråd. Den foregår i Hvidovre Medborgersal fredag den 8. september. Dørene åbner kl. 19, og koncerten starter kl. 20. Der spilles to sæt á 45 minutter. Det er en siddekoncert med unummererede pladser. Billetter kan købes i forsalg på Billetlugen.dk eller HvidovreBibliotekerne til 200 kr. inkl. gebyr.

menu
menu