Kommunen bakker op om Hvidovre Fighters

Kommunen bakker op om Hvidovre Fighters

500.000 kroner i forskud på næste sæsons kommunale sponsorat, skal give arbejdsro og en fair opstartsmulighed

Byens ishockey-flagskib fik sidste tirsdag på Kultur- og Fritidsudvalgets møde bevilget 500.000 kr. i forskud på næste sæsons sponsorat. Pengene skal give Hvidovre Fighters arbejdsro og mulighed for en opstart på lige fod med konkurrenterne.

Sportsligt har Hvidovre Fighters leveret en rimelig stærk vare på isen i denne sæson. Med tanke på holdets lave gennemsnitsalder, mange uerfarne spillere på topliga-niveau og det faktum, at første sæson i landets bedste ishockeyrække er ekstremt svær, har resultaterne været glimrende. De ligger på samme niveau som sidste sæsons sølvvindere fra Gentofte præsterede, da de i 2014 vendte tilbage til Metal Ligaen, og det er et fint pejlemærke, lyder det fra Fighters.

Kamp mod tiden!

Udenfor isen har klubben arbejdet hårdt, men været i konstant kamp mod tiden. En sen afklaring fra Danmarks Ishockey Union på, om holdet var optaget i Metal Ligaen og 10 grundspilskampe flere end forventet, gjorde sponsorsalg og spillermarked til en endnu større udfordring at navigere i end det i forvejen kan være. Det er baggrunden for at Hvidovre Kommune har valgt at fremrykke dele af deres sponsorat for den kommende sæson, som en støtte her og nu, men i særdeleshed en håndsrækning, der kan hjælpe klubben tidligere med forberedelserne til næste sæson.

- Særligt forholdet, at vi kiggede ind i en sæson med 40 kampe i grundspillet, som pludselig blev ændret til 50 kampe, har været en kostbar omgang. Det betød yderligere udgifter til kampafvikling, en bredere trup for at kunne holde til belastningen, et større forbrug af udstyr og ikke mindst flere busture til Jylland. En regning, der samlet set lander på plus 500.000 kroner, forklarer formanden for Hvidovre Fighters Claus K. Rasmussen.

Fighters var yderligere udfordret af Danmarks Ishockey Unions krav om, at alle større sponsorater skal færdigforhandles, før Unionen tager endelig stilling til, om en klub kan optages i landets bedste række. De 10 kampe yderligere, som ligastrukturen bød på, var derfor en streg i regningen for Hvidovre Fighters. Med 11 hold i Metal Ligaen, og mange hold med en stram økonomi, kan matematikken også virke ulogisk.

- Vi undrer os stadig over strukturen med 50 kampe. 40 kampe ville give to hjemmekampe og to udekampe mod hvert hold, som sportsligt er mest retfærdigt. Samtidig pålægger de 25 procent ekstra kampe en uhensigtsmæssig økonomisk byrde for alle hold i ligaen. Vi vil derfor forsøge at præge turneringsformens udseende, når vi i slutningen af februar skal til ligamøde. Vores budskab vil være, at færre kampe kan skabe mere værdi, både på bundlinjen hos klubberne, siger Claus K. Rasmussen.

Stærk ungdom

Netop på isen er der grund til optimisme. Hvidovre Fighters har kørt sæsonen med et ungt hold, der ikke er suppleret med dyre udlændinge undervejs. I stedet har ungdommen fået værdifuld erfaring, nogle har allerede bidt sig fast i Metal Ligaen, mens andre står på spring, noget ungdomslandsholdene også bar præg af, da de blev udtaget for en uges tid siden. Victor Cubars og Mikkel Hansen blev begge udtaget til U20-landsholdets bruttotrup, mens Rasmus Simonsen, Stefan Sørensen, Malte Bønløkke og Christian Elmose alle er en del af Danmarks U18-landshold.

- Med den talentmasse vi har i Hvidovre, er det nødvendigt med et hold i den bedste række, hvis byens egne drenge ikke skal skifte over kommunegrænsen. Vi håber derfor også, at de erhvervsdrivende, store som små, kan se perspektiverne og fornuften i at støtte op om projektet, der giver byens borgere, lokale forbilleder. Vi har allerede en stærk skare af sponsorer, som bidrager til vores udvikling, men fællesskabet har vi brug for vokser sig endnu større, så drengedrømmen om at spille på højeste niveau i Hvidovre-farver, kan realiseres mange år frem i tiden, afslutter Jesper Kristoffersen fra Hvidovre Fighters.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>obs

menu
menu