Lokal forfatter udkommer med ny krimi

Lokal forfatter udkommer med ny krimi

Lars Techen Nielsen udkommer i denne uge med sin anden roman ”Kærlig hilsen København”, der et par gange lægger vejen forbi Hvidovre

Der er utilregnelighed, kriminalgåde og ikke mindst elementer fra Hvidovre sat i spil i Hvidovreborger og forfatter Lars Techen Nielsen nye krimiroman: “Kærlig hilsen København”.

Bogen der udkom sidst i august, er anden bog fra forfatterens hånd. Hans første bog hed Rosen fra Roskilde og den nye roman handler ligesom første om den lidt utilregnelige strisser Mikkel A. Jakobsen. Bogens hovedperson kommer på sin egen skæve facon igen til at rede trådene ud i en sag, der trækker linjer til en større sag om et drab på en tidligere minister, et dobbeltdrab og et forsvundet maleri af P.S. Krøyer.

Lars Techen Nielsen kommer selv oprindeligt fra Sydsjælland, et sted mellem Vordingborg og Kalvehave, hvor også en del af bogens handling også udspiller sig. Men han understreger, at den ikke handler om hans eget liv. Han lægger dog heller ikke skjul på, at romanen på nogle måder er et udtryk for hans egne tanker.

- Min hovedperson opholder sig i Sydsjælland, fordi han søger fred og ro. Han bliver så involveret i et drab, som han ikke kan lade være med at blande sig i. Men sådan overordnet set, synes jeg, at krimien kan være en god ramme for at forholde sig til det samfund man lever, fortæller Lars Techen Nielsen og finder en side frem i romanen, hvor hovedpersonen er utilfreds med brugen af ordet fremadrettet.

- Man kan ikke se frem, uden at kende sin historie, siger Lars Techen Nielsen.

Hurtig 2’er

Lars Techen Nielsen forlod selv Sydsjælland, da han som ung startede på universitetet i København. Et studenterjobopslag ændrede dog hans livsbane og karriere, så han sidenhen har været og fortsat er en del af den danske telebranche. Til trods for en spændende og travl karriere begyndte han for mere end 20 år siden at skrive.

- Jeg har nok altid drømt om at skrive, og jeg har forsøgt i mange år. At skrive ligger meget langt væk fra mit daglige arbejde, så det er en slags modvægt, fordi jeg har brug for at beskæftige mig med flere ting - og det kan jeg så gøre i det her univers, siger han.

Den første roman: Rosen fra Roskilde var dog næsten 21 år undervejs, og Lars Techen Nielsen tænkte ikke umiddelbart efter udgivelsen, at han skulle gøre det igen. Men nu, kun fire år efter, står han alligevel med endnu en krimi om Mikkel A. Jakobsen.

- I 2013 tænkte jeg, at det ikke var noget, jeg ville gøre igen, men lysten til at udtrykke de tanker, man går og gør sig er der stadig. Så denne her har taget to år at skrive. Den kom næsten af sig selv. Måske fordi krimien er en god ramme for at forholde sig til det omgivende samfund, forklarer Lars Techen Nielsen.

Flyttede til Hvidovre

I “Kærlig hilsen Købehavn” møder læseren ikke bare Mikkel A. Jakobsen, men også en kvindelig politikommissær, der efterforsker et andet mord. De to historier fletter sig sammen og fortællingen slår også et par gange vejen om Hvidovre. Den by, som Lars Techen Nielsen selv flyttede til med hustru og deres første barn i 1993.

- Vi havde en lejlighed på Holmbladsgade, som vi byttede til et huskøb i Avedøre. Vi kendte intet til Avedøre på det tidspunkt, men forelskede os med det samme i huset, siger han.

Begge hans døtre er således vokset op i Hvidovre og byen er blevet en del af hans og familiens historie. Måske derfor optræder Hvidovre også et par gange i romanen.

- Der er et par kapitler i bogen, der foregår i Hvidovre. Et i Friheden og et i Avedøre Stationsby, hvor der efter min mening er et fascinerende og mangfoldigt liv, som jeg har forsøgt at få med, siger Lars Techen Nielsen.

Bogen er blevet anmeldt af Bogpusheren, der bl.a. skriver, “at “Kærlig hilsen København” en yderst effektiv og spændende thriller, hvor man er godt underholdt indtil sidste punktum...”.

key

menu
menu