Lokal skiatlet tog tre medaljer til DM

Lokal skiatlet tog tre medaljer til DM

Ida Brøns fra Hvidovre tog ved dette års DM i alpin i Hafjell tre medaljer

Træningen kommer aldrig rigtig på stand by for den lokale skiatlet 17-årige Ida Brøns - og det er noget, der giver resultater. Sidste år gjorde hun rent bord til DM og tog alle fire guldmedaljer. I år måtte hun nøjes med 3, men hun er fortsat godt tilfreds med sit liv som alpin skiløber.

Hvidovre Avis mødte første gang Ida Brøns da hun var 16 og var på vej til ungdoms vinter-OL i Lillehammer i Norge. På det tidspunkt gik hun stadig i folkeskolen og overvejelserne gik på, hvad der skulle ske efter 9. klasse.

- Ida blev optaget på Falkonergårdens idrætslinje sidste år, men valgte at skyde gymansiestarten et år for at fokusere på sit skiløb, fortæller hendes far Jesper Brøns til Hvidovre Avis.

Hendes valg har således betydet, at hun har kunnet fokusere 100% på skisporten, og at hun desuden er blevet tilknyttet den alpine landstræner Jernej Koblar.

- Hun har haft en god og stabil udvikling hen over det her år, som er gået rigtig godt. Det kan man se på resultatet af både sidste års og dette års DM, siger Jesper Brøns.

Selv er Ida Brøns også tilfreds med udviklingen, der utvivlsomt er et resultat af mange års målrettet træning og disciplin. Da Hvidovre Avis taler med hende, er hun netop vendt hjem fra træningslejr i Italien, hvor en ny sæson er startet.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg vandt de tre discipliner til DM, men havde da håbet på at tage dem alle fire ligesom sidste år, siger Ida Brøns.

Målet er nu at holde den gode form og udvikling, når hun starter gymnasieuddannelse efter sommerferien. Ida Brøns har med sin optagelse på Falkonergårdens Team Danmark-linje en forventning til, at hun kan få den intensive træning, der ofte er i udlandet til at fungere samtidig med at hun er i gang med sin gymnasieuddannelse.

- Jeg er jo vant til at rejse ofte, så jeg ser det ikke som en større forhindring, at jeg ikke går i gymnasiet i Norge, som jeg ellers havde overvejet, siger hun.

key

menu
menu