Lokal virksomhed udpeget til Teknologipagten

Lokal virksomhed udpeget til Teknologipagten

Der kommer til at mangle rigtig mange unge inden for de danske håndværksfag i fremtiden og blandt andet derfor, har Grøn Entreprise igennem flere år lagt aktiv energi i at deltage i arrangementer og undervisningsforløb, hvor danske unge får viden om, hvilke mange muligheder, der er inden for håndværksbranchen.

Og indsatsen fra den lokale virksomhed er blevet bemærket, for Grøn Entreprise er i forrige uge blevet udpeget til at være en del af Teknologipagten. Noget som indehaver Uno Apold er godt tilfreds med.

- Vi er glade for, at SMV Danmark (Små og Mellemstore Virksomheder Danmark, red.) indstiller os til at være en del af Teknologipagten. Det gør de, fordi de kender os, og fordi vi slår et slag for de unge mennesker og gør noget ud af at fortælle unge mennesker om håndværksfag, siger Uno Apold.

Hvad kan Grøn Entreprise

Helt uden beregning har Grøn Entreprise således deltaget i undervisningsforløb både lokalt på Risbjergskolen og på Dansborgskolen, men også på Det Kgl. Vejsenshus-skole, hvor eleverne er blevet præsenteret for forskellige tværfaglige forløb.

- Vi blev spurgt, om vi kunne komme med noget sjovt, og så måtte jeg jo se på, hvad det er jeg kan, som en lærer ikke kan f.eks. i forhold til matematikken. Og når man kommer fra erhvervslivet og har eller vil starte en virksomhed, så skal man jo kunne regne den ud. Ellers kan man ikke lave en virksomhed, fortæller Uno Apold.

Eleverne blev i matematikforløbet præsenteret for Grøn Entreprises tilbudssystem ebud.dk. Et system som Grøn Entreprise selv har udviklet og i øvrig udbyder. På dne måde fik eleverne en smag på, hvordan man laver tilbud og regner ud, hvordan man prissætter rimeligt, men stadig sælger med fortjeneste.

- Det fik eleverne til at tænke over mange ting. Blandt andet, hvad man får i løn, og at der er forskel på mænds og kvinders startløn. Det sidste var de i øvrigt enige om, at de ville gøre noget ved, fortæller Uno Apold.

Vil promovere håndværksfagene

For Uno Apold og Grøn Entreprise handler det dog også om noget større end at lave nogle sjove undervisningsforløb.

- Det bunder i, at vi gerne vil promovere håndværksfagene. Det er ikke fordi, der er noget galt med gymnasiet, men i håndværksfagene er der nogle andre elementer, hvor man både skal kunne bruge hænder og hoved, fordi man skal kunne finde ud af at regne den ud, fortæller Uno Apold.

Desuden påpeger Uno Apold, at der er en rigtig god fremtid for de unge i at vælge et håndværksfag.

- Vi kommer til at mangle 70.000 faguddannede håndværkere, så vi må erkende, at der er behov for arbejdskraften. Desuden må vi som virksomhed kigge indad og erkende, at det er os den hænger på i forhold til at uddanne den kommende generation af håndværkere, siger han.

Og så synes Uno Apold også, at det er sjovt at kunne vise de unge, hvad det kræver at være selvstændig håndværker.

- Jeg kunne i princippet bare lave nogen flere tilbud og besøge nogle flere kunder, men jeg synes det er sjovt og væsentligt, at vi kommer ud og rammer udskolingsklasserne og fortæller, hvordan vi egentlig ser ud, viser hvad det kræver at være selvstændig og hvad der skal til for at lave en forretning. I det hele taget give eleverne et nuanceret billede af, hvad det vil sige at være indenfor et håndværk, slutter han.

Læs om Teknologipagten og hvad det indebærer at være udpeget til den på side 8.

menu
menu